Raul26 09.10.2022 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Będę zalewał posadzkę betonową z gruszki Pomieszczenie o wymiarach 15 metrów na 7 metrów Zastanawiam się czego użyć do wypoziomowania tej posadzki? Czego się łapać? Czy sama łata wibracyjna da radę? Czy układać rurki i na nich ściągać beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 09.10.2022 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Zamów beton samozagęszczalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raul26 09.10.2022 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 A jest taki ? Co on daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raul26 09.10.2022 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Będę stosował B 30 To jest duża powierzchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raul26 09.10.2022 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Grubość ma być 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 09.10.2022 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Samozagęszczalnego nie trzeba wibrować, jest rzadszy i dzięki temu sam się układa do poziomu. Oczywiście nie aż tak łatwo jak samopoziom, ale taki beton łatwiej wyrównać. Ma jedną wadę - wymaga bardzo szczelnego szalunku, ale wewnątrz szalunkiem są ściany, oddzielone pianką dylatacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raul26 09.10.2022 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Co można zastosować aby łatwo ściągnąć ten beton? Rurki? Jakieś profile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 11.10.2022 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2022 Tu już niech się wypowiedzą wykonawcy z krwi i kości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 13.10.2022 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Komuś bez wprawy nie uda się zrobić ładnie betonu samozagęszczalnego. Porównanie do wylewki samopoziomującej jest dużym nadużyciem.Kolejna sprawa - skąd weźmiesz ten samozagęszczalny? Bo to nie chodzi o to, żeby dolać do niego wody.. . Ja wziąłem beton samozagęszczalny od Agila Lafarge więc bardzo renomowanego producenta ale i nie wyszło to rewelacyjnie bo paremetry betonu pozostawiały wiele do życzenia. Ratowałem się jak mogłem zacieraniem ale na koniec i tak musiałem równać zaprawą cienkowarstwową. Najlepiej zrobić betonowe "kobyłki" z gwintowanymi prętami i jakimś półoczkiem żeby położyć na to rurki i ściągać 3m łatą po nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts