Pa_jonk 10.10.2022 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Witam wszystkich i proszę o pomoc Dałem się namówić sąsiadom na odnowienie im płotu drewnianego i mam teraz dość spory problem bo nie wiem ile mam policzyć za taką pracę Liczyłem ,że znajdę bez problemu jakiś cennik w necie ale te które są to tyczą się głównie malowania ścian Dobra konkrety płot ze sztachetek 100cm x 10cm gr. 2cm (wysokość sztachet uśredniłem gdyż są i dłuższe i krótszze ) Każdą musiałem zdemontować ( odkręcić ) wyszlifować do surowego drewna ,zaszpachlować wszystkie pęknięcia ,gruntowałem i impregnowałem 2x lakierobejcą ( pędzlem) na koniec montaż Wszystkich sztachetek było 159 w m2 wychodzi jakieś 38m2 Materiały były po stronie sąsiada Bardzo proszę o pomoc w wycenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.10.2022 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Ile godzin ci zajęło z przygotowaniem materiałów? Ile chcesz na godzinę aby nie byc w plecy, przy założeniu ze robiłbys coś innego równie dochodowego? Pytanie czy z papierami -odprowadzisz PIT? Równie ważne pytanie czy miałeś konkurencję? Byli inni chętni do wykonania tej pracy? W wycenie bieżesz pod uwagę twoje doświaczenie vel praktykę, szybkość, starannośc czyli zmiennych tyle co przy efekcie motyla. A krótko: ich chcesz zarobic a ile możesz zarobić, zakładając że ty zapieprzasz a sąsiedzi LDGB.* *) Leżą Do Góry Brzuchem Jeśli udzielają ci "cennych" rad, to współczynnik 2,0 . Jeśli były komentarze "tylko tyle" - to szybka riposta, że z uwagi na okoliczności gospodarcze podałeś cenę w EURo. Jesli z fakturą ,to oczywiście + VAT, stawka 23%. To często ludzi stawia do pionu. Ludzie często są leniwi i im się nie chce i znajdują tysiace powodów na swoje nieróbstwo. Ale do strzępienia języka sa pierwsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 10.10.2022 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 W takich ,,głupich" pracach tylko stawka godzinowa liczona rzetelnie czyli spędziłem 15 r/g x zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts