Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile policzyć za malowanie płotu

Pa_jonk

Recommended Posts

Witam wszystkich i proszę o pomoc

Dałem się namówić sąsiadom na odnowienie im płotu drewnianego i mam teraz dość spory problem bo nie wiem ile mam policzyć za taką pracę

Liczyłem ,że znajdę bez problemu jakiś cennik w necie ale te które są to tyczą się głównie malowania ścian

Dobra konkrety płot ze sztachetek 100cm x 10cm gr. 2cm (wysokość sztachet uśredniłem gdyż są i dłuższe i krótszze )

Każdą musiałem zdemontować ( odkręcić ) wyszlifować do surowego drewna ,zaszpachlować wszystkie pęknięcia ,gruntowałem i impregnowałem 2x lakierobejcą ( pędzlem) na koniec montaż

Wszystkich sztachetek było 159 w m2 wychodzi jakieś 38m2 Materiały były po stronie sąsiada

Bardzo proszę o pomoc w wycenie

Ile godzin ci zajęło z przygotowaniem materiałów? Ile chcesz na godzinę aby nie byc w plecy, przy założeniu ze robiłbys coś innego równie dochodowego? Pytanie czy z papierami -odprowadzisz PIT? Równie ważne pytanie czy miałeś konkurencję? Byli inni chętni do wykonania tej pracy? W wycenie bieżesz pod uwagę twoje doświaczenie vel praktykę, szybkość, starannośc czyli zmiennych tyle co przy efekcie motyla. A krótko: ich chcesz zarobic a ile możesz zarobić, zakładając że ty zapieprzasz a sąsiedzi LDGB.*

*) Leżą Do Góry Brzuchem

Jeśli udzielają ci "cennych" rad, to współczynnik 2,0 .

Jeśli były komentarze "tylko tyle" - to szybka riposta, że z uwagi na okoliczności gospodarcze podałeś cenę w EURo.

Jesli z fakturą ,to oczywiście + VAT, stawka 23%.

To często ludzi stawia do pionu.

Ludzie często są leniwi i im się nie chce i znajdują tysiace powodów na swoje nieróbstwo. Ale do strzępienia języka sa pierwsi.

:D