Skik 12.10.2022 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2022 Witam, Nie znalazłem nigdzie informacji na temat "obyczajow" przy adaptacji dlatego chciałbym się dopytać czy z zasady adaptacja projektu obejmuje projekt przyłączy, w moim przypadku chodzi o wode ? Pytanie z tego względu, że dowiadując się o koszt adaptacji usłyszałem "ok 4000", natomiast rachunek dostałem na 8000 plus 1000 za projekt przyłączy wody. Pewnie tego pytania by nie było, ale skoro nie było żadnych zmian w projekcie i cena bez uprzedzenia wzrosła o 100% jakoś pojawiły się wątpliwości co do uczciwości pana architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.10.2022 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2022 Projekty budowlane z reguły zawierają projekty instalacji wewnętrznych natomiast nie ma w nich projektów przyłączy. Dlatego projekty przyłączy mediów będą odrębną czynnością które nie będącą składnikiem adaptacja projektu.Ponadto adaptacja typowa jest dostosowaniem projektu do warunków panujących na działce posadowienia mediów np. w drodze więc z zakresu instalacji zmianom polegają z reguły jedynie miejsca wejścia do budynków, natomiast typowo techniczne rozwiązania zgodne z warunkami uzyskanymi od np. zakładu wodociągów zawierają już projekty poszczególnych przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts