Beniamin71 13.10.2022 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Witam, PGE wystąpiło z wnioskiem o wyrażenie zgody na budowę przyłącza kablowego (4 x120mm2) do sąsiedniej działki od mojej skrzynki. Czy zgoda na takie coś niesie dla mnie jakieś ryzyko? Dodam, że doprowadzając prąd do mojej działki kilka lat temu już wtedy "marudzili", że możemy być ostatnim domem podłączonym na tym samym kablu. Mieszkam na wsi i często u nas występują spadki napięć, ogrzewamy dom pompą ciepła i mam pewne obawy. Z góry dziękuję za rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 13.10.2022 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 (edytowane) Dla Ciebie jeden klient więcej raczej nie niesie żadnych negatywnych skutków. Możliwe że PGE obawia się reklamacji klientów o niedotrzymanie parametrów jakościowych energii elektrycznej. Możliwe że pytanie o zgodę zamykało by drogę do ewentualnej reklamacji i bonifikat. Inną możliwością przez którą PGE pyta o zgodę może być fakt że przyłączenie do sieci nowego odbiorcy może wymagać wejścia na twoją działkę ponieważ stawiając skrzynkę znajduje się ona nie na pasie przydrożnym przed Twoim ogrodzeniem ale jest z nim zlicowana czyli posadowiona w lini granicznej Twojej działki. Edytowane 13 Października 2022 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santini 13.10.2022 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Samo PGE pyta czy ich podwykonawca? Pewnie podwykonawca, więc ustal z nim trasę którędy szedł by kabel tak aby Tobie odpowiadało i wyraź zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts