jacogi 13.10.2022 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Witam, jak w temacie, chcę w łazience zamontować odpływ liniowy w kafelkach podłogi, czy mogę-oczywiście poza kabiną prysznicową - zamontować elektryczną matę grzewczą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.10.2022 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 W poprzednim mieszkaniu miałem maty (Devimat) pod płytkami w prysznicu a teraz mam kable Elektry w wylewce. Stojąc pod prysznicem mam pod nogami ogrzewanie (no, tam, gdzie wylewka jest małą dziura w kablach, bo była też dziura w wylewce na odpływ liniowy, którą dopiero glazurnik obsadzając odpływ uzupełnił. Tu widać, gdzie podłoga była ciepłą od kabli, gdzie kable nie dogrzały, a jak grzeje woda z prysznica. Nie widzę przeciwwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 14.10.2022 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 OK, ale mi chodzi o to czy mogę położyć maty grzewcze poza kafelkami pod prysznicem, czy trzeba je jakoś specjalnie odizolować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.10.2022 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 OK, ale mi chodzi o to czy mogę położyć maty grzewcze poza kafelkami pod prysznicem, czy trzeba je jakoś specjalnie odizolować? Poza kafelkami? Chcesz na nie bezpośredni stawiać nogi? Nie. Muszą być w wylewce albo warstwie kleju pod płytkami, żeby było odbierane od nich ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 15.10.2022 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2022 wiadomo że pod kafelkami , ale mata będzie poza obszarem kabiny, i o to pytam czy trzeba jakoś odseparować ją w warstwie kleju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.10.2022 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2022 czy trzeba jakoś odseparować ją w warstwie kleju Od czego chcesz separować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 16.10.2022 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2022 w łazience chcę położyć kafelki na całej powierzchni. tam gdzie będzie kabina nie kładę maty grzewczej, poza kabiną tak...czy trzeba jakoś odseparować te dwie części podłogi? już prościej nie można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.10.2022 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2022 w łazience chcę położyć kafelki na całej powierzchni. tam gdzie będzie kabina nie kładę maty grzewczej, poza kabiną tak...czy trzeba jakoś odseparować te dwie części podłogi? już prościej nie można... Elektrycznie chcesz separować? Dylatację wylewki robić? Silikon zamiast fugi dawać? Co ma kabina do podłogi? I czemu pod kabiną nie chcesz ogrzewania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 17.10.2022 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Bo nie nam wyroku śmierci na krześle elektrycznym.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.10.2022 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Bo nie nam wyroku śmierci na krześle elektrycznym.... Rękę do włącznika zbliżasz czasami? Kabelka od lampki nie dotykasz? Tam dużo bardziej zbliżasz się do strumienia elektronów, niż przy ogrzewaniu. Śmiało możesz siadać na krzesło elektryczne czy przykrywać się kocem elektrycznym jeżeli są podpięte do prawidłowo wykonanej instalacji domowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.10.2022 02:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 OK, ale mi chodzi o to czy mogę położyć maty grzewcze poza kafelkami pod prysznicem, czy trzeba je jakoś specjalnie odizolować? Nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.10.2022 02:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Bo nie nam wyroku śmierci na krześle elektrycznym.... Odkąd powstała fotowoltaika to można nawet krzesło podłączyć pod PV i poczekać na ostatni wschód słońca . W sumie to takie nawet niezgładzenie ani tez samobójstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacogi 18.10.2022 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Nie trzeba Nareszcie konkret, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.10.2022 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Nareszcie konkret, dziękuję. No przynajmniej ja mam ogrzewanie elektra w łazience bez samego walkin i jeszcze zyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts