pawel2209 19.10.2022 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Cześć, Jestem na etapie ocieplania fundamentu i mam pytanie czy odpowiednio zabezpieczę XPS. Do miejsca, w którym będzie zasyp gruntem będzie folia kubełkowa, a ponad gruntem siatka i klej (przed UV). Również chciałbym się dowiedzieć czy montować folie kubełkową na specjalne gwoździe do folii, które wchodzą w XPSa i kubełek. Zdaje sobie sprawę, że to niepotrzebnie dziurawi również styropian, lecz innego pomysłu nie mam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dupleg0 29.04.2024 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2024 (edytowane) W twoim przypadku nie ma znaczącej różnicy, może poza ceną, oba osiągnęłyby to samo. Powierzchnia folii nie jest uważana za barierę przeciwzapalną lub termiczną, więc każda z opcji wymagałaby pokrycia płytą kartonowo-gipsową o grubości 1/2 cala mobdro . Edytowane 30 Kwietnia 2024 przez dupleg0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts