Tomek994 19.10.2022 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Witam serdecznie, Od dwóch lat mieszkam w nowym domu, który posiada przyłącze energetyczne i skrzynkę w ogrodzeniu (rozumiem, że w granicy działki, czyli na mojej działce?). Przed działką ogarnąłem teren, trawnik zadbany i wykonany wjazd. Aktualnie sąsiad chce się podłączyć do energetyki iii usłyszałem, że nie mam nic do gadania bo skrzynka jest w pasie drogowym. Ogrodzenie było tworzone w linii, którą wyznaczył geodeta na linię działki. Aktualnie wyznaczyli słupkami linie do kopania. Czy mogą robić taką samowolkę czy powinni mieć moją zgodę? Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 19.10.2022 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Masz pewnośc, że to zasilanie do sąsiada ma być ciągnięte od Twojej skrzynki? Druga sprawa właścicielem pasa drogowego ktoś jest. Czy mają ich zgodę na kopanie? To łatwo zweryfikujesz też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 19.10.2022 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Sąsiad musi mieć pozwolenie na zajęcie pasa drogowego celem wykonania przyłącza. Po drugie to aby sąsiad przyłączył się do skrzynki w ogrodzeniu musi być ona rozbudowana o zabezpieczenia z układem pomiarowym.Twoja trawa jest na czyimś gruncie i to że mam je koło swojego domu to właściciel jeśli chce lub wyda zgodę może robić na nim co chce a przywracając teren do stanu pierwotnego trawy lub innych rzeczy wykonanych przez ciebie już nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts