Andrzej.Nowobogacki 23.10.2022 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2022 (edytowane) Dzień dobry Jestem przed montażem bramy przesuwnej na wózkach i zastanawia mnie jak je zamontować. Ciekawi mnie budowa wózków, które oprócz właściwego elementu z rolkami, mają jeszcze dodatkową część z otworami montażowymi. Po co jest ta dolna część, skoro sam element z rolkami można zamocować szpilkami do betonu i wyregulować nakrętkami? Otwory w wózku to też są "fasolki", więc jest możliwość regulacji. Edytowane 23 Października 2022 przez Andrzej.Nowobogacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.10.2022 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Dla regulacji wysokości i poziomowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.Nowobogacki 27.10.2022 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 (edytowane) Tego to akurat się domyśliłem Tylko, tak jak napisałem powyżej, po co to jest skoro to samo można zrobić na samym wózku, tam też jest możliwość regulacji wysokości i poziomu? Czemu jest do zdublowane? Edytowane 27 Października 2022 przez Andrzej.Nowobogacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.10.2022 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 (edytowane) Nie wszystkie wózki posiadają obie płytki z fasolkami. Poza tym to jeśli są dwie to zwiększa pole manewru. Długości bram i przeciwwagi są różne a precyzyjne wiercenie w niezatartym na gładko betonie z grubym kruszywem nie rzadko kończy się rozjechaniem większym niż 1 cm. Edytowane 27 Października 2022 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 31.10.2022 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Dolna płytka umożliwia regulację. Przy zamontowanej bramie dojście do śrub w celu regulacji jest nieciekawy, zwłaszcza przy tej górnej płytce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts