Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa Konceptus, proszę o recenzję użytkowników lub znawców tematu.

gargamello

Recommended Posts

Witam od jakiegos czasu otrzymalem tone ofert na pompy ciepła powietrzne i kilka na gruntowe.

Proszę o podzielenie się uwagami jeśli jest jakiś użytkownik, a są tacy o czym przeczytałem w 2 wątkach, na temat funkcjnowania tych pomp w Waszych domach.

Prosze przeciwnków, a są takowi, o czym przeczytalem w innych watakch o ograniczenie się do faktow konstruktwynch. Nie typu skladana w garażu. Jeśli już to proszę podać dlaczego źle złożona itd.

Dziekuję wszystkim za cenne uwagi, jęsli się pojawią.

Nie jest to zadna reklama czy szkalowanie, mam 2 domy do zalozenia pomp. Woj Świętokrzyskie pow Ostrowiecki.

• Like 1

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maja konkurencyjna cene, dosc obiektywnego faceta tu na forum. Merytorycznego adama. Poczytalem watki. Ataki na nich nie wydaja sie merytoryczne. Nie sa wielkim koncernem ze sporymi narzutami na reklame i prowizje 7 posrednikow. Stad zainteresowala mnie ta firma. Pompy powietrze z montazem to na ta chwile 40-55k zł . 48k u nich pompa gruntowa z lepsza sprawnoscia niz wiekszosc jak nie wszystkie powietrzne. Stad pytam kogos kto to ma i uzytkuje... tak samo rozwazalem piec zgazowujacy drewno jak i rozne pompy.

Maja konkurencyjna cene, dosc obiektywnego faceta tu na forum. Merytorycznego adama. Poczytalem watki. Ataki na nich nie wydaja sie merytoryczne. Nie sa wielkim koncernem ze sporymi narzutami na reklame i prowizje 7 posrednikow. Stad zainteresowala mnie ta firma. Pompy powietrze z montazem to na ta chwile 40-55k zł . 48k u nich pompa gruntowa z lepsza sprawnoscia niz wiekszosc jak nie wszystkie powietrzne. Stad pytam kogos kto to ma i uzytkuje... tak samo rozwazalem piec zgazowujacy drewno jak i rozne pompy.

Mają "obiektywnego faceta tu na forum"

czy to nie ten który jest prowadzi serwis w tej firmie?

Nikt nie atakuje firmy.

Pompa powietrzna za 40-55 kzł ??

Większość pomp gruntowych ma lepszą sprawność niż pompy powietrzne.

Wymyśl coś bardziej wiarygodnego.

Na FM są użytkownicy pomp Konceptus. Pytaj ich w odpowiednich wątkach.

Chyba są zadowoleni.

Gruntowe PC firmy Konceptus mogą mieć atrakcyjną cenę.

Wielkie koncerny sprzedające pompy ciepła czasami mają dużą przewagę nad manufakturą.

Nie tylko cenową.

Nie licz na to na tym forum,,, tutaj wszyscy "z OLIMPu" mają bezinteresowną kosę z Adamem i zhejtują każdy temat z Konceptusem. Takie piekiełko PL...

Tu nie chodzi o "kosę z Adamem", problem jest w istnieniu PP, PP jest solą w oku niektórych z OLIMPU. Skoro nie ma jak sie doczepic do Redakcji jako przedstawiciela własciciela forum to posiadacze PP są zwalczani we wszelki mozliwy sposób. Stąd rozwalanie wątków, niekoncząca sie krytyka, oraz patologiczna awersja do jakiejkolwiek reklamy na forum i pouczanie Redakcji o jej powinnosciach.

Tak pompy powietrzne oferowane mi przez gro firm to ceny min 38k-55k zl z montazem bufor niewielki zbiornik CWU 200L. To sa aktualne ceny z montazem woj swietokrzyskie. Kaisai, Atlantic, Toshiba, Mitsubishi, Samsung, Panasonic.

Piece zgazowujace jak blaze, atmos to ceny z kotlownia z montazem 36-45k zl.

Obiektywny bo nie pcha nachalnie swoich produktów, wypowiada sie na rozne tematy pozytywnie czestokroc niekoniecznie sprzyjajce wyborowi ich produktow. Natoamiast ten ordynarny atak bez jakiejkolwiek merytoryki od razu unaocznia wscieklizne z pyskow ludzi urazonych. Nie twierdze, ze nie macie racji ale skoro tak atakujecie to dajcie liczby dane, zdjecia. Stwierdzenie nie bo nie przekona ludzi z mentalnoscia niewolnicza, dawno nie naleze do tej kasty.

Przekonuja mnie do pompy gruntowej takie rzeczy: cisza, mniej awaryjnych urzadzen, cena mocno zblizona a nawet moze byc tansza w przypadku powietrzynch Mitshubishi. (mnie interesuja ceny z montazem i tu i tu). Pytam tu, bo watki ktore przeczytalem daja niewielki poglad na odczucia ws dzialania pomp Konceptusa.

Niemniej czytalem chyba wszystko co tu jest na temat tych pomp. Pytam bo jakby nie patrzec trzeba wydac 48-53k zł w moim przypadku. To nie sa male pieniadze. Jestem po prostu ciekawy. Umiem natomiast odroznic ludzi przychylnych od ludzi ze wscieklizna. Merytoryke od nie bo nie.Forum jest od tego. Nie bede odpowiadal na "nie bo nie", szkoda nabijac pustych postow, ktore sie czyta z ciezarem, dla kogos kto szuka jakichs informacji. Jak macie negatywne odczucia napiszcie dlaczego a jeszcze lepiej jesli macie negatywne faky, ktore moge mnie odwiezc od kupna ich pompy z checia rowniez poslucham. Nie przyszedlem tu sie utwierdzic w wyborze a pozna wiecej faktow. Decyzje podejme ja a nie nikt inny (w moim przypadku). Bubli w zyciu kupilem kilka. Natomiast zapewne nie chodzi tu o mnie, bo jak zycie uczy ze jak ktos za bardzo chce Cie uszczesliwic to szczegolnie wlacz czujnosc. Chodzi tu o watek opiniotworczy. Forum jest od wymiany pogaldów, odczuć i faktów. Odczucia juz wymnieniliśmy.

Proszę dalej jesli ktoś użytkuje o podzielenie się opinią, choc w kilku zdniach.

Jak byś otworzył oczy i umysł to porządną powietrzną pompę ciepła byś miał za ok 8-8,5 tys zł ale jak wolicie wszyscy wydawać 10 razy więcej to super wydawajcie .

---->fotohobby

Mówie o całokształcie ataku. Twój wpis nie ma znamion powyższej przypadłości, natomiast jest w typie nie bo nie.

---- >goguś

"Jak byś otworzył oczy i umysł to porządną powietrzną pompę ciepła byś miał za ok 8-8,5 tys zł ale jak wolicie wszyscy wydawać 10 razy więcej to super wydawajcie ."

prosze o jakieś informacje...

P.S.

prosze o informacje jakiegos realnego użytkownika, który użytkuje konceptusa

• Like 1

1. W pierwszej kolejności pytanie o datę powstania firmy i doświadczenie na rynku pomp ciepła (od ilu lat robią, co robili wcześnie co teraz)

2. Po drugie wiarygodność, kapitał zakładowy etc... zdecydowanie odradzam jakiekolwiek biznesy ze spółką z.o.o o kapitale 5 tys. zł - taka firma w 3 dni potrafi się rozpłynąć w powietrzu

3. Faktycznie jakieś referencje od użytkowników

Trzeba by zerknąć do KRSu

W innym wątku:

Szkoda czasu na szukanie konkretnej strony w "źródle"

a tutaj, z własnej inicjatwy:

Konceptus - JDG

Numer NIP 6440023445

Data rozpoczęcia wykonywania działalności gospodarczej - 2017-09-22

Przeważająca działalność gospodarcza (kod PKD) - 28.21.Z Produkcja pieców, palenisk i palników piecowych

Aż nie mogę wyjść z wrażenia, czyś Ty się przez tydzień stał uczynny, czy po prostu zawsze byłeś i jesteś...koniunkturalny ;-)

Czyli mówimy o zakupie pompy ciepłą od osoby fizycznej, która w 2017 rozpoczęła działalność gospodarczą produkcji pieców, palenisk i palników, a obecnie postanowiła produkować również pompy ciepła? - pytanie retoryczne, komentarz chyba zbędny...

Skok technologiczny, same badania pochłonęły majątek, zatrudnienie pracowników kolejne tysiące, ja myślę że ściąga Kitajce przykleja naklejkę i firma zmienia nazwę i właściciela aby gwarant nie musiał naprawiać "pieca" którego może robić czy potrafi...

Czyli mówimy o zakupie pompy ciepłą od osoby fizycznej, która w 2017 rozpoczęła działalność gospodarczą produkcji pieców, palenisk i palników, a obecnie postanowiła produkować również pompy ciepła? - pytanie retoryczne, komentarz chyba zbędny...

Akurat "działalność gospodarcza produkcji pieców, palenisk i palników" została dopisana dopiero 2022-09-29, obecnie to pewnie dużo bardziej dochodowa działalność, niż produkcja PC ;-) .

Ale trzeba przyznać, że "życzliwy" Konceptusowi olimpijczyk d7d ładnie was podpuścił i rzuciliście się jak szczerbaty na suchary...

I pytanko jeszcze może - które PKD jest/są odpowiednie wg was dla PC? Wykazywać się szczerbaci...