exetterenak 21.11.2022 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 No w marketing to oni nie potrafią. Mam od nich PC. Po pierwszym m-cu grzania/wygrzewania nowego domu szkieletowego szarpnęła mi 300kWh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamello 22.11.2022 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2022 Masz na myśli listopad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 22.11.2022 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2022 Masz na myśli listopad ? 16.10 do 17.11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamello 13.07.2023 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Zostały u mnie wykonane odwierty tej pompy na tą chwilę, teraz czekam na pompę, choć ma to być dość długi termin.. Ktoś coś wię jak aktualnie u nich z realizacjami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.07.2023 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Najlepiej jest zapytać bezpośrednio u producenta, dostawcy i montażysty (3in1).Skąd forumowicze mogą wiedzieć jakie są aktualne terminy realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamello 18.08.2023 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2023 Pytałem o doświadczenia, kontakt z producentem mam cały czas. Ma być to zainstalowane przed sezonem grzewczym, taki termin mi odpowiadal, inaczej nie stanowil problemu. Pytam jak jest u innych osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 26.08.2023 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2023 @gargamello Nie dostałem od Ciebie żadnej wiadomości PW. Pompa działa bez zarzutu do 4 grudnia 2020r. Była co prawda sytuacja awaryjna w tym roku, pompa przechodziła w stan awarii na sterowniku po osiągnięciu zadanej temperatury na buforze. Przyczyną był wadliwy bezpiecznik typu "S" zabezpieczający sprężarkę. Po konsultacjach telefonicznych z przedstawicielem Konceptusa sam wymieniłem bezpiecznik na nowy o identycznych parametrach i nawet tej samej firmy. Zakup takiej PC był strzałem w 10. w połączeniu PV. Rachunek na cały dom za EE śmieszny, za drugie półrocze 2022r. 145,-zł. za pierwsze br 190,- zł. Do PC zaglądam bardzo rzadko, bo jak leci ciepła woda z kranu, to po co. Do PV częściej, i tylko by sprawdzić czy bezpieczniki włączone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamello 18.11.2023 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2023 Nie wiem, z tego co pamietam to wysylalem. Dziekuje za opinie. Montaż pompy w grudniu, zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamello 16.12.2023 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2023 (edytowane) Niestety, nie dojdzie do montazu w grudniu. Obawiac sie zaczynam czy wogole do niego dojdzie. Firma jak widac po opiniach google wpadla w blizej nieokreslony stan, przyjmuje zlecenia przyjmuje pieniadze a pomp nie dostarcza. Wierze ze to chwily brak plynnosci. Choc nie ukrywam, termn byl przekladany kilka razy, podobnie bylo z odwiertami, choc tam zostalem zaskoczony bez informacji o zamiarze wykonania, kiedy juz ekipa stala pod brama. Szkoda, widac ze to dobry produkt polski, ale chyba padlo zarzadzanie. Moj przypadek jest z czystego powietrza z prefinansowaniem i tylko polowa kwoty zostala wplacona. Dorbze, ze zachowalem zdrowy rozsadek i nie zdemontowalem pieca. Edytowane 16 Grudnia 2023 przez gargamello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 29.02.2024 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego @gargamelloJak tam Twoja PC z Konceptusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamello 26.04.2024 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia (edytowane) Początkowo podchodziłem do instalacji pompy ciepła z pewnymi obawami, zwłaszcza po kilku opóźnieniach w realizacji. Jednak moje doświadczenie z firmą Konceptus okazało się pozytywnym zaskoczeniem. Mimo wątpliwości co do terminów i jakości usługi, firma Konceptus wykazała się zaangażowaniem w rozwiązanie problemów. Choć momentami czekałem dłużej niż planowałem, cieszy mnie fakt, że niedotrzymany termin został odpowiednio zrekompensowany. Pomimo mojej sceptycznej postawy, jestem zadowolony z działania pompy ciepła i sposobu, w jaki firma Konceptus ją zainstalowała. Pompa działa i jest ok, są już oszczędności czasu i sił w walce z tym drewnem (opalałem wczeniej drewnem). Z tej perspektywy mogę polecić firmę Konceptus. Zaangażowali się w ten montaż, rekompensata za niedotrzymany termin pokazała, że klient jest dla nich ważny. Tak to widzę. Mieli jakiś brak płynności spowodowany tą ruchawką z covidem, ale wyglada na to, ze instalacje ruszyly. Wrzuce potem foto instalacji. Edytowane 26 Kwietnia przez gargamello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 26.04.2024 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia Spory ruch u nich ostatnio. Zmienili się z JDG w SA. Uruchamiają też zaraz akcję sprzedaży udziałów, chyba przez crowdfunding A co do samej obsługi to jest ok. W ramach gwarancji wymieniali mi płytę główną i software. Okazało się po czasie że jakaś partia motherboards sterownika jest walnięta bo majfrendy nawalili z jakością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszP66 30.06.2024 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca Cześć ,trochę czasu mnie tu nie było na forum.Zapomnialem nawet loginu i hasła.Po trzech sezonach grzewczych mogę napisać że pompa sprawuję się bdobrze ,u mojego brata także. Zużycie od 10 do max 20 kWh na dobę w zależności od temp zewnętrznej. Na razie nic się nie popsuło, pompa nie taktuje ,pracując wedle zadanego harmonogramu. Dementuję też opinie że PC nie powinna pracować z buforem ciepła. To są bzdury ,moja z baniakiem 1000 l wg projektu Adama dogaduje się doskonale, jest przewymiarowana ,dzięki temu pracuje max 6 godzin w naj większe mrozy ,może przez to działać tylko w taniej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 09.08.2024 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia W dniu 30.06.2024 o 18:13, LukaszP66 napisał: Dementuję też opinie że PC nie powinna pracować z buforem ciepła. Nie powinna czy nie musi ? To dość znacząca różnica, bo podejrzewam, że nie każdy widzi sens ponoszenia kosztów przewymiarowanej PC i baniaka na 1000L wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 18.09.2024 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września Taka ciekawostka może dla klientów Konceptus. Z JDG zmienili się w Spółkę Akcyjną i będą pozyskiwać $$ na rozwój, sprzedaż i produkcję. https://rejestr.io/krs/1106302/konceptus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuzel 22.10.2024 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października Witam. Przy nadmiarze gotówki można zainwestować. Być może rozwiną się i pójdą do przodu. Planowali to już od lat. Podstawa ich kłopotów to brak pięniędzy na rozwój i zarządzanie. Pompy na razie na etapie produktu składanego w garażu. Jeden trafi na dobry montaż i pompę, inny będzie miał ustawiczne problemy. Serwis bardzo słaby (delikatnie mówiąc), umowy mało konkretne. Wabią ludzi kosztem i nadzieją. Znam osoby zadowolone i znam też kilka mających problemy. Jeśli dobrze trafisz, to będziesz miał w miarę tanie i w miarę stabilne ogrzewanie. Niższa cena za pompę/układ = większe ryzyko. Co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 23.10.2024 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października Widocznie ja z tych co lepiej trafili. Obserwacje mam podobne tj. fajny pomysł, niezłe wykonanie ale tak manadżersko dużo do poprawy. Czas pokaże czy ich strategia na zmianę jest słuszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts