d4r0 24.10.2022 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Witam, Stworzyłem instalację do współpracy z Haierem AU52FYCR (5kW) tak jak na obrazku w załączeniu do pracy w małym domku po podłodze około 90m2. Bufor 100l szeregowo na powrocie pompy (aby zwiększyć zład wody i ułatwić odmrażanie). Próbuję to odpalić wykorzystując pompę wewnętrzną w Haierze (wszystko do rozdzielaczy na PEX 26 czyli w środku 20mm), wysokość podnoszenia zaledwie 6m (choć próbowałem też z zamkniętymi rozdzielaczami na piętrze więc wtedy tylko 6 obwodów PEX, podnoszenie około 1m). Odpowietrzyłem instalację luzując śrubunki przy pompie i w najwyższym punkcie instalacji. Nie ma już powietrza w środku. Za każdym razem jak uruchamiam pompę ciepła to po 2-3 minutach występuje błąd E08 czyli za słaby przepływ. Wydaje mi się, że przepływ jest ok ze względu na niewielką instalację. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMdzeJ 25.10.2022 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2022 złączki do pexa maja dramatycznie małe przekroje. Puść to na krótko na samym buforze. Jak będzie ok to masz odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 25.10.2022 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Obstawiam dwie rzeczy pierwsza to ta że źle podłączony zawór 3 dr przełączający co/cwu jeśli takowy jest jeśli nie ma to na 99 procent pompa zablokowana częsty przypadek w haierach , trzeba się jakoś do niej dostać i ruszyć nią potem już pójdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrrrrrr 25.10.2022 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Cześć , może nie pomogę ale dokładnie wczoraj miałem naprawione Rotenso split 10 kw z błędem E8 . Po miesiącu pracy padła pompka obiegowa Wilo w hydroboxie - prawdopodobna przyczyna -chwilowy zanik prądu -fazy . Instalator wymienił pompkę i chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 25.10.2022 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Po miesiącu pracy padła pompka obiegowa Wilo w hydroboxie - prawdopodobna przyczyna -chwilowy zanik prądu -fazy . Jeżeli pompa obiegowa nadaje się do wymiany po zaniku prądu to strach się bać! Kup z 10 na zapas bo zostaniesz bez ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrrrrrr 26.10.2022 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Na alegro znalazłem za 8 stów i to nie jest śmieszne , na razie gwarancja a co potem , ogólnie od czasów pandemii elektronika coraz gorszej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 26.10.2022 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Ktoś w temacia Panasonica wspominał o czasowym załączaniu pompy ( w sensie ,że jak napięcie jest przez jakiś czas dopiero wtedy podaje na pompę...) , może tu by pompogło.Albo chociaż ogranicznik przepięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 26.10.2022 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Mój Atlantic zaliczył dziesiątki wyłączeń prądu (zdaje się już 11 lat) i pompa obiegowa od nowości ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d4r0 26.10.2022 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Pompa obiegowa chodzi, wyjąłem, rozebrałem, wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d4r0 31.10.2022 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Nowa pompa ciepła Haier 5kW - pomimo braku powietrza w instalacji wywala błąd E08. Przepływ jest na pewno, pompa wody pracuje. Podłączyłem w prostym układzie testowym - sam bufor i filtr na powrocie, PP32. Czy ktoś wymieniał może czujnik odpowiadający za ten błąd ? Jak go zlokalizować i gdzie go kupić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrrrrrr 01.11.2022 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 A czy ten czujnik nie jest przypadkiem na samej górze na przełączniku przepływu. U mnie w Rotenso tak jest a Haier to chyba podobna konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts