radmos 25.10.2022 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2022 (edytowane) Czy można postawić garaż blaszany przy końcowej ścianie w ciągu garaży murowanych z odrębną własnością ? Edytowane 25 Października 2022 przez radmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 27.10.2022 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Pytasz o problem techniczny czy prawny? Techniczne można przytwierdzić garaż blaszany do garażu murowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 28.10.2022 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2022 W moim miescie np zabronione jest stawianie blaszaków jako konstrukcje trwałe. Zgoda jest tylko jako tymczasowa budowla np pomocna przy budowie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmos 28.10.2022 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Pytam w sumie o problem techniczny i prawny. Wyjaśnię o co mi chodzi posiadam końcowy garaż murowany w ciągu garaży i Ktoś właśnie stawia blaszany garaż na samym końcu przy mojej ścianie, i tak się zastanawiam czy nie będzie problemów z zawilgotnieniem ściany z biegiem czasu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 29.10.2022 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Pytam w sumie o problem techniczny i prawny. Wyjaśnię o co mi chodzi posiadam końcowy garaż murowany w ciągu garaży i Ktoś właśnie stawia blaszany garaż na samym końcu przy mojej ścianie, i tak się zastanawiam czy nie będzie problemów z zawilgotnieniem ściany z biegiem czasu ? Technicznie, to odpowiedz sobie na pytanie: w jakich warunkach pojawia się wilgoć, a w jakich grzyb? Prawnie, to czyj jest grunt na którym stoi Twój garaż i czyj jest grunt na którym będzie stał garaż sąsiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmos 29.10.2022 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Grunt pod garażem jest moją własnością a grunt gdzie stawia garaż blaszany sąsiad wydzierżawił od urzędu miasta na parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 29.10.2022 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Grunt pod garażem jest moją własnością a grunt gdzie stawia garaż blaszany sąsiad wydzierżawił od urzędu miasta na parę lat. Czy garaż blaszak jest budynkiem czy nie jest budynkiem w sensie prawa budowlanego? Jeśli nie jest budynkiem, to w oparciu o Prawo Budowlane nic nie możesz zrobić na gruncie prawnym. Być może Kodeks Cywilny wprowadza tu jakieś reguły, ale nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts