Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od czego zaczac remont pokoju proste pytania.

Recommended Posts

Witam jestem nowy na tej stronie więc mogłem napisać post nie w tym dziale za co przepraszam.

W moim pokoju trzeba wykuć bruzdy na kable w trzech miejscach i teraz pytanie czym to wyciąć i czym zalepić bo w moim pokoju nie będzie gipsów a był taki zamysł dlatego nową instalacje poprowadzili mi na ścianach i teraz mam masakrę, najgorzej te bruzdy będzie wyciąć przy suficie bo kable są puszczone pod sufit aż i abym nie zniszczył sufitu bo kilka cm do sufitu muszę wyryć bruzdy aby przewody nie wystawały.

Kolejna sprawa to stara podłoga która "tańczy" stara drewniana podłoga na którą w latach 70 nabito płyty laminowane i pomalowano je, teraz jest lipa i trzeba to zrywać i nie mam pojęcia jak się za to zabrać panele układać umiem, ale czy wysokość podłogi będzie się zgadzać z tą co jest teraz.

Kolejna sprawa to sufit jest zrobiony z GK i niewykończony z braku funduszy nie jest otynkowany i nie pomalowany wpadłem na pomysł przyklejenia "Kasetonów" styropianowych i pytanko na co je przykleić.

Oczywiście wszystko chcę zrobić jak najtańszym kosztem pokój ma 7metrów na 3.