Gerwaz 02.11.2022 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 Mam pompę ciepła Cooper & Hunter, model CH-HP16UMNM. Ma biedny sterownik, który umożliwia tylko jeden stały program ON/OFF. Mam G12w w Tauronie, więc ustawiłem już od 22 do 6. Pozostało okienko dzienne, ale nie ma opcji w sterowniku. Mogę dokupić lepszy sterownik za 2T+ PLN albo coś pokombinować. Według załączonego schematu widzę jumpery 13 i 14 z opisem remote ON/OFF. Niestety instrukcja i google na ich temat milczy. Czy dobrze zgaduję, że łącząc te dwa punkty mam szansę sterować włączeniem i wyłączeniem pompy? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 03.11.2022 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Moim zdaniem dokładnie tak, jak piszesz. Ja mam inną PC i też nią steruję zdalnie (tzn z innego systemu sterującego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerwaz 03.11.2022 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 No to w weekend fleszuję jakąś Shelly na tasmotę i spróbuję posterować. Dzięki @humidorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domelek 03.11.2022 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 No to w weekend fleszuję jakąś Shelly na tasmotę i spróbuję posterować. Dzięki @humidorek tylko ze stykiem bezpotencjałowym, bo inaczej to będziesz palił na powrót w piecu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerwaz 03.11.2022 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Shelly 1 jest beznapięciowa, ale dzięki za przypomnienie.Jeszcze jedna rzecz. Załącza się to krótkim/chwilowym zwarciem czy zwarciem ciągłym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 03.11.2022 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Ciągłym. Dlatego teraz masz tam mostek. Jak rozewrzesz to pompa ciepła wyłączy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 03.11.2022 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Ja mam jakieś gniazdko wifi 16 amperowe i nim steruję zdaleka że tak powiem , pompa więcej jak 3 kw nie pobiera więc luzik ,działo to ponad połowę roku już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerwaz 04.11.2022 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Dziś rozmawiałem z serwisantem. Potwierdził, co pisaliście. Dodał, że zwarciem steruję ponad sterownikiem, czyli na sterowniku raz włączam a dalej wyłączam/włączam przez złącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 05.11.2022 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 zakup sobie tinycontrol, masz tam przekaźniki, styki półprzewodnikowe, wejscia czujników itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts