Bryndasz 03.11.2022 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Cześć, ma pytanie odnośnie kolejności wykonywania prac remontowych. Remontuję mieszkanie w bloku, został skute tynki i będę je wykańczał płytami GK. Posadzka też ma jakieś nierówności i chciałbym je wyrównać przy pomocy wylewki samopoziomującej. I tu pojawia się pytanie czy ma znaczenie co zrobię najpierw? Gdzieś czytałem, że najpierw płyty bo póżniej chłoną wilgoć itp. Ale z drugiej strony jak ktoś robi remont i ma już płyty na ścianie, a chce wyrównać podłogę to przecież nie zrywa płyt. Pytanie nr.2 w jaki sposób podzielić pomieszczenia, może dokładniej brzmiałoby czym przy wykonywaniu wylewki? chodzi mi o to, że oddzielnie zrobię jednego dnia np. kuchni, a później wyrównam z tym korytarz czy łazienkę. Z góry dziękuję za pomoc i wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 03.11.2022 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Ja bym robił najpierw wylewkę - inaczej ta pracujac będzie powodowała naprężenia na płytach i ich pękanie.Dylatacja - jeżeli dzielisz całość na etapy to folia wsparta solidna drewniana konstrukcja zabita do do podlogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryndasz 03.11.2022 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Mówimy o wylewce maks do na poziomie 2-3 mm wiec ta mega konstrukcja drewniana jest napewno konieczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryndasz 03.11.2022 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Mówimy o wylewce maks do na poziomie 3-5 mm wiec ta mega konstrukcja drewniana jest napewno konieczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 03.11.2022 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 To daj zwyczajnie listewkę zabita gwoździami do podlogi a na niej wywynieta folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts