tomek0700 03.11.2022 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Potrzebuje wyhluszyc zabudowany już karton gips i pomyślałem, że zrobię nawierty i dam tam piankę elastyczna z soudal. Czy te pianki rzeczywiście mogą wyciszyć hałasy za ściany ? Mały metraż, 2m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 04.11.2022 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Są pianki dedykowane tj niskoprężne akustyczne. By nie robić reklamy wpisz w Google odpowiednie hasło.Na ile to skuteczne? Wg mnie mało, acz zawsze lepiej niż nic. Tam powinna być welna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleko 04.11.2022 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Rozważałeś zrobienie nieco większego odwiertu i zasypanie granulatem wełny mineralnej/skalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek0700 04.11.2022 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Właśnie takie pianki kupiłem.Producent deklaruje do 61 db wyciszenie. Hmm to z wełną dobry pomysł. Przemyśle, będzie lepsza? Ogólnie to 3/4 ściany jest właśnie wyciszone z wełny ale od góry 1/4 jest pusta... Nie chciało się ,, fachowcowi,, kartonu gipsu rozwalać wcześniejszego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts