Adec 04.11.2022 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Wiem że pelargonie trzeba przechowywać zimą w chłodnym i jasnym pomieszczeniu. Ja mam tylko do wyboru chłodny ciemny garaż lub ciepłą i jasną maszynownię. Co będzie lepszą opcją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.11.2022 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 ciepła jasna maszynownia. Zimą pelargonia prowadzi normalnie fotosyntezę i musi mieć dostęp światła. Zimą roślina będzie się "wyciagać" z niedoboru słońca, więc trzeba ją regularnie przycinać, zostawiając 3-5 liści na pędzie. I pamiętać o skromnym, ale regularnym podlewaniu.U mnie zimowało się pelargonie po prostu na parapecie okna w mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adec 05.11.2022 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 ciepła jasna maszynownia. Zimą pelargonia prowadzi normalnie fotosyntezę i musi mieć dostęp światła. Zimą roślina będzie się "wyciagać" z niedoboru słońca, więc trzeba ją regularnie przycinać, zostawiając 3-5 liści na pędzie. I pamiętać o skromnym, ale regularnym podlewaniu. U mnie zimowało się pelargonie po prostu na parapecie okna w mieszkaniu Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts