coachu13 04.11.2022 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Cześć, Mam taki problem z otwieraniem furtki, działającej normalnie przed dłuższy czas, ostatnio odmówiła posłuszeństwa.Myślałem, że to elektrozaczep i kupiłem nowy ale sprawa ma się następująco.Do kasety przy furtce dochodzi normalnie napięcie 12V.Jak na krótko podepnę elektrozaczep tam to on się normalnie otwiera.Podpinam to 12V do kasety i na sucho na końcach przewodów gdzie jest elektromagnes niby jest napięcie 12V.Po podpięciu elektromagnesu i próbie podania napięcia z kasety jest tam już tylko ok 2-3V i elektromagnes się nie otwiera.Przewód pomiędzy kasetą i elektromagnesem też wymieniłem.Czy to zatem coś z kasetą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 20.11.2022 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 Jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 20.11.2022 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 Element który załącza elektromagnes jest do wymiany. Może to być przekaźnik. Jeśli tak to po prostu załączanie i wyłączanie elementu indukcyjnego powoduje przepięcia które wypalają styki powodując rezystancję a więc bez obciążenia napięcie jest.Może elementem wykonawczym jest półprzewodnik, tranzystor i to on jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts