cryzyz 04.11.2022 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Cześć,jak najlepiej zabezpieczyć ciepły montaż? Okna będę miał za około miesiąc, elewację prawdopodobnie będę robił za ponad rok. Wiem, że ciepły montaż może wytrzymać kilka miesięcy a później słońce zrobi swoje. Myślałem o zaciągnięciu tego klejem do styropianu. Czy to dobre rozwiązanie? Szukałem na forum co zrobić ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 05.11.2022 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 Klej będzie ok, ewentualnie inne mazidło. Chodzi warstwę odcinająca przed UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cryzyz 05.11.2022 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 A co z paroprzepuszczalnością? Nie będzie to przeszkadzało w odprowadzeniu wilgoci gdy będzie już gotowa elewacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 05.11.2022 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 Ja zrobilem tak:1. Ciepłe parapety pomalowałem Cerplastem2. Folie okienne od środka zaciągnąłem klejem do glazury3. Folie okienne od zewnątrz okleiłem styropianem Czy to prawidłowe podejście, czy nie to nie wiem.Wiem, że było to trochę pracochłonne i niezbyt tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts