pawel2209 05.11.2022 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 (edytowane) Witam, Mam pytanie odnośnie wysokości ściany parteru. W projekcie mam wysokość 2,75m. Termoton plus zaprawa daje 25cm, czyli wychodzi mi równo 11 cegiel ceramicznych (Mam 12 odjalem jedna na styropian i posadzkę i płytkę). Później przychodzi do zalewania stropu. Na ceramikę nie można położyć zbrojenia tylko trzeba odeskowac i wylać te 4 cm pod zbrojenie podczas zalewania, czyli wyjdą mi ściany około 2,8m wysokości zamiast 2,75m. Czy to jest jakiś problem w rozumieniu prawa? Czy na moim miejscu trzeba murować ostatnia warstwę z dwóch cegieł pełnych plus zalewać 8cm poniżej stropu aby było równo 2,75m? Chodzi mi o deskowaniu tak jak w zapożyczonym screenie od EM-BUD. Edytowane 5 Listopada 2022 przez pawel2209 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 05.11.2022 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 Nie.5% na całkowitej wysokości to dopuszczalny, legalny błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 07.11.2022 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 A schody? Jak wysoka będzie podstopnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aarnn 13.11.2022 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 Nie trzeba wylewać "4 cm paska betonu", pod zbrojeniem układasz betonowe klocki dystansowe, są one dostępne w różnych rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 14.11.2022 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 W sumie to całkowita wysokość budynku powinna się zgadzać (dopuszczalne +2%).Jak chcesz mieć wszystko tak "legitnie" to zgub to gdzieś "wyżej" ponad stropem.W praktyce takie różnice są nie do uchwycenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts