grisza29 09.11.2022 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 Witam wszystkich, mam pytanie dotyczące zapłaty sąsiadowi za możliwość wpięcia się w instalację wodną i kanalizacyjną która przebiega przez jego działkę. Sąsiad chce 5 tys. złotych za takie udostępnienie mediów. Rury przebiegają około 3 metrów od granicy po stronie sąsiada. Czy taka kwota jest rozsądna czy warto jeszcze ponegocjować. Ile płaciliście sąsiadom za taką możliwość wpięcia się w media. Temat dotyczy tylko wody i kanalizacji gdyż inne media mam już u siebie na działce. Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 09.11.2022 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 Ja nic nie płaciłem. Tylko musiałem mu przywrócić rozkopany teren do stanu pierwotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 09.11.2022 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 Ja płaciłem 2tys ale nie włączałem się na działce sąsiada.Dotyczyło to samej wody (2018 rok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 09.11.2022 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 Ja płaciłem 2tys ale nie włączałem się na działce sąsiada. Dotyczyło to samej wody (2018 rok) Sąsiadowi zapłaciłeś 2000 zł, mino że nie włączałeś się na jego działce? Inicjator tematu pyta o zapłatę dla sąsiada, a nie dla wodociągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 12.11.2022 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 Wiem o co pyta inicjator.Wpinałem się do wodociągu którego właścicielem jest sąsiad ale wpinałem się nie na jego działce tylko kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts