PatrykAgnieszka 10.11.2022 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Witajcie, mam trochę nietypowy fundament składający się z następujących warstw: zasypka,chudy beton - około 10-15cm,papa zgrzewana,płyta fundamentowa 25 cm zbrojona. W poniedziałek ekipa klei papę i będą zaczynać zbrojenie. Zastanawiam się czy w tej płycie nie puścić już peszli do najdalej oddalonych punków od miejsca gdzie będzie rozdzielnica. Ze względu na to będę ja mógł puścić po przekątnej i ograniczę potem zużycie przewodów. Dodatkowo ograniczę prace związane z bruzdami pod elektrykę oraz wycinaniem w styropianie. Co sądzicie o takim rozwiązaniu. Czy są jakieś przeciwskazania? Jeśli jest to dobry pomysł to jakie peszle najlepiej zastosować? Pozdrawiam, Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 10.11.2022 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Witajcie, mam trochę nietypowy fundament składający się z następujących warstw: zasypka, chudy beton - około 10-15cm, papa zgrzewana, płyta fundamentowa 25 cm zbrojona. W poniedziałek ekipa klei papę i będą zaczynać zbrojenie. Zastanawiam się czy w tej płycie nie puścić już peszli do najdalej oddalonych punków od miejsca gdzie będzie rozdzielnica. Ze względu na to będę ja mógł puścić po przekątnej i ograniczę potem zużycie przewodów. Dodatkowo ograniczę prace związane z bruzdami pod elektrykę oraz wycinaniem w styropianie. Co sądzicie o takim rozwiązaniu. Czy są jakieś przeciwskazania? Jeśli jest to dobry pomysł to jakie peszle najlepiej zastosować? Pozdrawiam, Patryk O nie izolowanej płycie nie będę pisał choć korci Da się zrobic tak jak piszesz ale musi to być zrobione bardzo dokładnie bo przy wylewaniu płyty peszle się będą przemieszczać, unosic itd. będzie problem z przeciągnięciem przewodów. Na pewno peszel z pilotem i nie najsłabszy no i nie 16 tka. Pytanie jak zbrojona płyta i czy da sie przymocować peszel do zbrojenia bo inaczej przy zalewaniu wypłynie. Przy układaniu styropianu na płycie dał bym sobie spokój z tym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrykAgnieszka 10.11.2022 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 O nie izolowanej płycie nie będę pisał choć korci Da się zrobic tak jak piszesz ale musi to być zrobione bardzo dokładnie bo przy wylewaniu płyty peszle się będą przemieszczać, unosic itd. będzie problem z przeciągnięciem przewodów. Na pewno peszel z pilotem i nie najsłabszy no i nie 16 tka. Pytanie jak zbrojona płyta i czy da sie przymocować peszel do zbrojenia bo inaczej przy zalewaniu wypłynie. Przy układaniu styropianu na płycie dał bym sobie spokój z tym pomysłem. Napisałem jak wygląda podłoga są też monolityczne i izolowane ściany fundamentowe (budowa na szkodach górniczych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 10.11.2022 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Napisałem jak wygląda podłoga są też monolityczne i izolowane ściany fundamentowe (budowa na szkodach górniczych). Oj to chyba nie podłoga. A co kierbud na pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts