Mateo03 10.11.2022 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Jestem na etapie tynków w nowym domu. Chce robić tynki gipsowe. Strop to Rector. Mam 2 ekipy - pierwsza robi sufity dając paski siatki na belki stropowe aby nie pękało, druga robi bez pasków siatki i mówi, że nic nie pęknie. Pytanie czy te paski coś dają i warto je dawać czy nie ma to sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 11.11.2022 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Niby klawiszowania nie ma ale lepiej dawać paski na belki i żebra rozdzielcze o ile będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pimurka 15.11.2022 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 super temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kohramach 02.02.2024 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2024 (edytowane) Czy mogę zastąpić ten otwór o wymiarach 2 x 3 cale płytą gipsowo-kartonową? Czy należy przekształcić płytę gipsowo-kartonową w tynk za pomocą siatki i standardowej masy spoinującej do płyt kartonowo-gipsowych (jc)? Czy mogę naprawić te włoskowate pęknięcia, mocując krawędzie do listwy za pomocą wkrętów do płyt kartonowo-gipsowych i pokrywając je farbą JC? Na koniec powiedziano mi, abym pokrył cały sufit tynkiem jc, aby farba „lepiej się trzymała”. PRAWDA ? VidMate Inni mówili mi, że masa szpachlowa nie przylega dobrze do tynku ze względu na jego niską porowatość. Jeśli tak, jaka jest alternatywa? Edytowane 4 Lutego 2024 przez kohramach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts