Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piony kanalizacyjne

PatrykAgnieszka

Recommended Posts

Witajcie,

Jestem w trakcie budowy domu i zorientowałem się, że w projekcie mam aż 4 piony, które wychodzą ponad połać dachu:

Pion K4 zawiera jedynie zlewozmywak i zmywarkę. Czy jest konieczność wyprowadzania tam pionu aż nad połać? Czy można zastosować inne rozwiązanie, bo trochę mi to rozwiązanie będzie ciężko zrealizować.

Pozdrawaim

Piony.JPG

Jaka jest średnica rury. Idzie 160 a następnie po rozwidleniu do K3 i WC jest zamazane. Poza tym jest to kuchnia ze zlewem i zmywarka są oddalone od gøównej nitki wiec napowietrzenie w jakiejś jest konieczne.

Od WC gdzie jest K3 idzie już 110 do kuchni. Można to napowietrzenie rozwiązać jakoś inaczej niż pionem do dachu. Mało mi ten pion tam pasuje :)

Od WC gdzie jest K3 idzie już 110 do kuchni. Można to napowietrzenie rozwiązać jakoś inaczej niż pionem do dachu. Mało mi ten pion tam pasuje :)

Niech hydraulik zrobi poziom 160 do samej kuchni wtedy nie będzie potrzebny żaden pion napowietrzający ani automatyczny napowietrznik pod zlewem.

W posadzce na wyjściu zredukuje kolankiem na 100 ze 100 potem na 50 i do góry do zlewozmywaka pod który podłączy zmywarkę.

Nie ma najmniejszych szans aby to nie działało, pompa zmywarki usunie wszelkie pozostałości z rury 160 więc o zastoje nie trzeba się również przejmować - (sprawdzone przez użytkownika - 11 lat bez żadnych problemów - spadek 2% długość rury 7m do WC ostatnio korzystałem z endoskopu hydraulicznego i sobie sprawdzałem rury:lol2:.

Pozdrawiam.