Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt domu Dom przy Bukowej 30 - do zmian

Recommended Posts

Witam wszystkich

Chcę w tym roku wystąpić o PNB

Po długich poszukiwaniach ostatecznie znalazłem projekt domu, który po pewnych zmianach spełni moje oczekiwania.

Jak wy, czyli doświadczeni użytkownicy spojrzycie na ten projekt. ?

wg mnie prawidłowe jest oddzielenie strefy nocnej od dziennej a strefa mokra w jednej części domu

Zmiany, które chce wprowadzić.

Ogrzewanie gaz bez kominka

Czy warto iść w rekuperacje ?

Zmiana okien od południa (mam wjazd od północy) na takie podłużne od podłogi

Wysoki salon (do uzgodnienia z projektantem adaptacyjnym)

Chciałbym mieć w małej łazience wannę, oraz w jednej z sypialni garderobę, macie pomysł jak to przebudować ?

Pokój 10,37m2 pełni funkcje biura i biblioteczki więc może być mniejszy,

rzut_1_web-446.jpg

Jeśli ma być garderoba zamiast pokoju to ewidentnie pokój na końcu korytarza 10,37m2 . Można wyprostować także ścianę działową powiększając pokój 13,7 lub 13,84m2 oraz zrobić wejście do garderoby nie z korytarza ale wprost z sypialni.

Preferencje odnośnie biura zawsze można zmienić na rzecz któregoś z pokoi narożnych.

Miejsca mokre są już w jakiś sposób skumulowane w jednym narożniku jako kuchnia, spiżarnia wiatrołap toaleta kotłownia i łazienka.

Kominek akurat w dzisiejszych czasach jako alternatywne źródło ogrzewania z rozprowadzeniem gorącego powietrza do wszystkich pomieszczeń będzie się sprawdzał.

Edytowane przez Mareks77