jarrri 15.11.2022 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Witam wszystkich Chcę w tym roku wystąpić o PNB Po długich poszukiwaniach ostatecznie znalazłem projekt domu, który po pewnych zmianach spełni moje oczekiwania. Jak wy, czyli doświadczeni użytkownicy spojrzycie na ten projekt. ? wg mnie prawidłowe jest oddzielenie strefy nocnej od dziennej a strefa mokra w jednej części domu Zmiany, które chce wprowadzić. Ogrzewanie gaz bez kominka Czy warto iść w rekuperacje ? Zmiana okien od południa (mam wjazd od północy) na takie podłużne od podłogi Wysoki salon (do uzgodnienia z projektantem adaptacyjnym) Chciałbym mieć w małej łazience wannę, oraz w jednej z sypialni garderobę, macie pomysł jak to przebudować ? Pokój 10,37m2 pełni funkcje biura i biblioteczki więc może być mniejszy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.11.2022 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 (edytowane) Jeśli ma być garderoba zamiast pokoju to ewidentnie pokój na końcu korytarza 10,37m2 . Można wyprostować także ścianę działową powiększając pokój 13,7 lub 13,84m2 oraz zrobić wejście do garderoby nie z korytarza ale wprost z sypialni.Preferencje odnośnie biura zawsze można zmienić na rzecz któregoś z pokoi narożnych.Miejsca mokre są już w jakiś sposób skumulowane w jednym narożniku jako kuchnia, spiżarnia wiatrołap toaleta kotłownia i łazienka.Kominek akurat w dzisiejszych czasach jako alternatywne źródło ogrzewania z rozprowadzeniem gorącego powietrza do wszystkich pomieszczeń będzie się sprawdzał. Edytowane 16 Listopada 2022 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts