mariusz-net 16.11.2022 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 Mam zamontowaną ściankę prysznica ze szkła. Ścianka przymocowana jest do ściany i wysięgnika (drugiej ściany). Mam jednak pytanie jak to wykończyć od spodu/podłogi. Wystarczy dać silikon czy potrzebna jest jakaś uszczelka? W komplecie uszczelki nie było, jeśli jest potrzebna to gdzie taką kupić? Obawiam się to położyć na twardą płytkę bezpośrednio (dlatego tymczasowo dałem plastikowe podkładki w rogu) żeby szyba nie pękła. Może ktoś poradzić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.11.2022 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Bardzo roztropnie wykonane, bez tego plastiku szkło uległoby zniszczeniu na narożniku. Czyścikiem (aceton) odtłuszczasz płytki i szkło, układasz wałeczek silikonu i czekasz aż stężeje. Po kilku dniach wycinasz czarny plastik, odtłuszczasz i uzupełniasz silicon. Jesli masz watpliwości czy wyjdzie równo i ładnie, to oklejasz taśma malarską szkło i płytki, kładziesz silicon i wyrównujesz podręczną szpachelką czyli palcem. Filmy demostracyjne są na youtube.com. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 17.11.2022 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 W komplecie z szybą powinny być takie niewielkie (białe, przezroczyste) podkładki. Nie wiem z czego one są wykonane, chyba jakaś guma. Je się układa pod szybę i szyba się na nich wspiera, resztę uzupełniasz sylikonem tak jak Bertha wspomniał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz-net 17.11.2022 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Dzięki wielkie. To biorę sie do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts