Barteklok 16.11.2022 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 Witam, chciałbym przesunąć otwór drzwiowy o jakieś 60-70 cm w prawo na poddaszu. Moję pytanie jest takie jak zrobić to żeby było technicznie dobrze ścianka ma 12cm. Chodzi mi jak rozwiązać sprawę z nadprożem gdzieś wyczytałem żeby może zrobić bruzdę na kątowniki stalowe i na zaprawę je tam wkleić. Jeżeli to jest dobra metoda jakie to musiałyby być kątowniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barteklok 16.11.2022 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 https://zapodaj.net/b4d4af33115e7.jpg.htmlTak to wygląda teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.11.2022 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 (edytowane) Wklejenie kątowników dotyczyło pewnie wiązania ściany z częścią domurowaną po przesunięciu. Kątowniki zastąpił bym w tym wypadku 3 - 4 prętami zbrojeniowymi które umieścimy w ścianie wiercąc na poziomie spoiny nowej domurowanej części tak aby była ona związana ze starą ścianą stanowiąc jej kontynuację. Nadproże jednak trzeba najpierw wyciągnąć a następnie umieścić na nowym miejscu lub zastąpić je dłuższym o ok 0,7 - 1 m odpowiednikiem.Poza tym przesunięcie o 60 - 70 cm wiąże się z korektą instalacji oświetleniowej której włącznik znajduje się po prawej stronie. Edytowane 16 Listopada 2022 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts