Genotypek 17.11.2022 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Witam wszystkich. Przymierzam się do zakupu mieszkania w nowym bloku budowanym przez dewelopera. Domyślny układ nie do końca odpowiada mi i żone, więc chcielibyśmy wprowadzić w nim kilka zmian, między innymi całkowicie przenieść kuchnię. Układ mieszkania proponowany przez dewelopera znajduje się na obrazku poniżej: Kuchnia znajduje się w dolnym segmencie mieszkania i jest częściowo odseparowana od salonu. Chcemy wyrzucić ściankę działową pokoju przylegającego do salonu i przenieść go w miejsce, gdzie planowana była kuchnia usuwając także drugą toaletę. Po zmianach mieszkanie wyglądałoby następująco: O ile doprowadzenie wody oraz prądu nie będzie tu większym problemem, o tyle problem może pojawić się z doprowadzeniem wylotu okapu i odpływu ze zmywarki/zlewu do pionu. Sanitaria byłyby zamontowane mniej więcej w miejscu zielonego kółka, a pion będzie w okolicach czerwonego. Miejsca dzieli około 7 metrów odległości i po drodze kończy się ściana, na rzecz holu. Wyczytałem w Internecie, że rura od okapu nie powinna być zbyt długa, czy doprowadzenie jej do pionu także będzie problematyczne? Sufit i tak będzie podwieszany, więc kwestię estetyczną w tym wypadku można pominąć. W jaki sposób mogę zrealizować ten plan? Największy problem wydaje mi się być z zachowaniem odpowiedniego spadu prowadząc rurę odpływową do pionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2022 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 w żaden. Chyba, że zrobisz podest na połowie mieszkania by zachować spadki i ukryć rurę kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts