3rav 21.11.2022 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Mam do wykonania fugowanie płytek, które są położone na podłodze z OSB (legary co 50cm; 22mm płyta OSB + 12mm płyta OSB pióro-wpust + grunt szczepny + folia w płynie + klej C2 S1 + płytki gresowe). Myślę że najlepszym wyborem jest tu fuga epoksydowa jednakże wiem że ona jest dość trudna (a ja jestem amatorem), dlatego też zastanawiam się nad alternatywą w postaci nowości Ceresit CE60 (podobno polimerowa, 0 cementu). Ze sloganów marketingowych można wyczytać: "na powierzchnie wymagające elastyczności np. płyty wiórowe, gipsowo-kartonowe" Może ktoś już robił tą fugą, ja ma wątpliwości bo producent nie deklaruje prawie żadnych wartości wytrzymałości, a jej cena sugeruje że powinna być lepsza niż cementowa (CE40) ale gorsza niż epoksydowa (CE79). Edytowane 21 Listopada 2022 przez 3rav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydop 04.12.2022 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Sprawdź opinie o tej fudze epoksydowejhttps://allegro.pl/oferta/pci-durapox-premium-fuga-nr-01-brylantowobialy-12608460877100% epoksyd o parametrach roboczych jak zwykła fuga cementowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 22.12.2022 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Zafugowałem podłogę produktem Ceresit CE60 w dniu 01.12.2022, wczoraj malowałem sufit i musiałem umyć podłogę. W niektórych miejscach miałem kropki białej farby (myłem gąbką kuchenna, lekko zaschnięte, może były tak 1h), muszę powiedzieć że ta fuga farbuje po 3 tygodniach od użycia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts