gervith 21.11.2022 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 Cześć, Zastanawiam się nad oswietleniem podjazdu, schemat w załączeniu. 2 punkty świetlne są nad garażem i tutaj chce mieć czujke ruchu i zmierzchu czyli stałe napięcie 2 punkty świetlne na ganek czyli pewnie jakieś kinkiety i będzie się włączało normalnie ze środka włącznikiem Teraz nie mam pomysłu jaką moc i typ lamp kupić. Nad garaż myślałem o naświetlaczach ale nie wiem jaką moc dobrać. Wydają się dobre Steinel xled home 2 slave, dwa o mocy 13W co da dość dobre światło ale boje się żeby przy wieżdżaniu wręcz nie oślepiało plus jest dość drogie za sztukę. Na ganek z kolei myślałem nad kinkietem ale nie wiem czy takie zwykłe kinkiety które oświetlaja samą ścianę będą okej, moze lepiej coś co rozprasza światło i będzie praktyczniejsze np. przy szukaniu kluczy. Stąd moje pytanie - jak uważacie jaki typ oświetlenia zrobic żeby to było praktyczne i jaką moc dobrać? Jeżeli macie jakieś linki do sprawdzonego oświetlenia to również będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.11.2022 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 kinkiety na ścianę są stricte dekoracyjne. Z tego typu lampy 1500 Lm oświetli ci przestrzeń na ok 6-8 m do przodu. Kup o temperaturze barwowej 4000 K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gervith 24.11.2022 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2022 Dziękuję, zdecydowałem się ostatecznie właśnie na 2x naświetlacz Steinel, w sumie około 3000 lumenów na podjazd 10x10 metrów. Na ganek kupiłem jakieś niedrogie kinkiety. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts