Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nierówna struktura kafli

Mateusz.tm

Recommended Posts

Położyłem w mieszkaniu gres szkliwiony. Po położeniu dostrzegłem, że pod kątem pod światło widoczna jest nierówna struktura, jakby płytki były brudne. Myślałem, że może to źle domyta fuga, więc kilkukrotnie szorowałem jeszcze płytki przy użyciu różnych środków chemicznych ale bez efektu. Co to może być, jakaś wada fabryczna? Co mógłbym zrobić żeby to wyczyścić? Zamieszczam kilka zdjęć poglądowych.IMG_20221125_150821_2.jpgIMG_20221125_151044_2.jpgIMG_20221125_151034_2.jpg Edytowane przez Mateusz.tm

Położyłem w mieszkaniu gres szkliwiony. Po położeniu dostrzegłem, że pod kątem pod światło widoczna jest nierówna struktura, jakby płytki były brudne. Myślałem, że może to źle domyta fuga, więc kilkukrotnie szorowałem jeszcze płytki przy użyciu różnych środków chemicznych ale bez efektu. Co to może być, jakaś wada fabryczna? Co mógłbym zrobić żeby to wyczyścić?

podaj kraj produkcji tych płytek :), zawsze możesz reklamować. Ja reklamowałem jakieś 120m2 płytek podłogowych - reklamacja uznana. Zakup w renomowanym salonie w Polsce.

+ jakieś zdjęcia tej wady

Edytowane przez MiroMirek

ale ze co? ze plytki wszystkie maja swoja fakture, ktora zobaczyles dopiero je oswietlajac? Wg mnie ten model tak ma - swieciles na nie w sklepie przed zakupem?... Nic tu nie wyszorujesz - taki model/wzor. Są płytki szkliwione polerowane, satynowe/poltomatowe/matowe, strukturalne itd... ty wybrales taki model jaki masz.