Mokebe 26.11.2022 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Hej, Zastanawiam się nad bk na poddaszu zamiast płyt gk.Mam Terivę.Czy są jakieś przeciwwskazania do stawiania takiej ściany na belkach stropowych? Czy muszą one stać dokładnie na tych belkach (a nie na pustakach stropowych pomiędzy) ? Planuję postawić ściany działowe samemu, co raczej powinno mnie zachęcać do K-G (ponoć prostsze, no i lżejsze), ale chcę wykorzystać jedno z pomieszczeń "muzycznie", a czytałem, że ściany k-g, nawet podwójne z wełną w środku (co też jest odpowiednio drogie) są bardzo kiepską barierą dla dźwięków. Poza tym układanie przewodów elektrycznych w BK jest raczej banalne (układałem sam za pomocą wkrętarki tylko), nie wiem, jak w przypadku G-K, brak doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.11.2022 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Podczas wylewania stropu w miejscu planowanych ścian wzdłuż robi się podwójne belki natomiast w poprzek żebra rozdzielcze rozdzielcze a ponadto siatka zatopiona w nadbetonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mokebe 26.11.2022 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Dzięki za info. Czyli raczej jestem skazany na K-G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.11.2022 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Jaka rozpiętość stropu?Tylko jedna ściana wzdłuż belki czy w poprzek?Może zamieść rzut projektu i odręczny rys. zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts