kamildonchoro2.pl 27.11.2022 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 Witam, w nowym domu mam podcień tarasu, ale nie mam nad nim stropu ani belki, tylko słup w narożniku i teraz pytanie czy położenie tam grubszej murłaty 20x20 wytrzyma nacisk dachu? odległość bez podparcia murłaty to 5.5 m i 1.7 m i ta sama sytuacja jest przy podcieniu wejścia tylko że odległości bez podparcia są mniejsze bo 2.2 m na 3.7m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 27.11.2022 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 Witam, w nowym domu mam podcień tarasu, ale nie mam nad nim stropu ani belki, tylko słup w narożniku i teraz pytanie czy położenie tam grubszej murłaty 20x20 wytrzyma nacisk dachu? odległość bez podparcia murłaty to 5.5 m i 1.7 m i ta sama sytuacja jest przy podcieniu wejścia tylko że odległości bez podparcia są mniejsze bo 2.2 m na 3.7m a co jest w projekcie ?, też mam podcienie symetrycznie po obu stronach domu ale oczywiście wieniec jest po całości łącznie ze słupami narożnikowymi podcieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.11.2022 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 Witam, w nowym domu mam podcień tarasu, ale nie mam nad nim stropu ani belki, tylko słup w narożniku i teraz pytanie czy położenie tam grubszej murłaty 20x20 wytrzyma nacisk dachu? odległość bez podparcia murłaty to 5.5 m i 1.7 m i ta sama sytuacja jest przy podcieniu wejścia tylko że odległości bez podparcia są mniejsze bo 2.2 m na 3.7m Jeśli nie ma tam stropu ani belki to co podpiera owy słup? Miałem podcień tarasu w projekcie gdzie słup podpierał narożnik domu a więc wieniec, murłatę i część dachu. Może podeślij rzut projektu to coś rozjaśni temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts