McRancor 01.12.2022 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 Witajcie! Potrzebuję pomocy przy zabudowie wanny. Chcę wstawić wannę do wykończonej łazienki. W miejscu gdzie jest wanna (wnęka) stoi już brodzik ceramiczny i jest wklejony w wykończenie tak mocno, że wolę go zabudować niż wydłubywać. Chcę ustawić na nim wannę i na brodziku postawić ściankę z Ytonga która będzie stanowić zabudowę wanny. Brodzik będzie całkowicie schowany pod zabudową, na bloczki pójdą płytki Pytanie jest następujące - czy muszę jakoś przygotować brodzik żeby postawić na nim ytong? Myślałem nad gruntowaniem, albo zmatowieniem szkliwa na brodziku celem poprawy przyczepności - czy to ma sens, czy można kleić bezpośrednio? Część bloczków będzie stała bezpośrednio na płytkach na podłodze - płytki gresowe wysoki połysk - co z nimi? Ytong będzie klejony na elastyczny klej do ceramiki. Niestety dostęp do materiałów budowlanych mam marny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 01.12.2022 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 EE... na brodziku czyli co elemencie z pcv? rozne sa brodziki z roznych tworzyw wiec zbyt malo szczegolow - ja bym go najpierw zalal betonem a dopiero cos na tym ustawial, bo inaczej jeszcze dojdzie do ugiecia.. Mozesz stawiac bloczki na plytkach na wysok polysk o ile wczesniej je "zrezasz" (chodzi o nadanie chropowaje/nierownej powierzchni) np. slzifierka, zagruntujesz i dopiero klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McRancor 01.12.2022 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 Dzięki za radę! Brodzik jest ceramiczny, szkliwiony na biało. Czy grunt uniwersalny będzie wystarczający? Jedyne co jestem w stanie tutaj kupić to grunty do rozmaitych powierzchni, ale pod zwykłe malowanie. Nada się to, czy pod klej do płytek musi być "specjalny" grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts