duble2 04.12.2022 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Witam mam zagwozdkę.Będe ocieplał piętro domu i nie wiem jak zrobić poprawnie izolacje ponieważ wypełniłem jętki wełną będzie montowany sufit krzyżowy 20cm niżej ,teraz jak zrobie 20cm wełny to profile nośne będą przygniatać tą wełne ponieważ jest 3 cm wyżej.Czy lepiej obnizyć o 23cm i zostanie luka powietrzna 3 cm nad opłytami gk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 04.12.2022 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Tak. Obniż sufit podwieszany o ok 3 cm tak aby pierwsza warstwa stelaża podtrzymywała ale nie zgniatała wełny, natomiast druga była pod nią 3 cm pustką powietrzną na którą przyjdzie foia i płyty rg. Obniżenie dostosuj do wysokości wełny na jaką się ona rozpręży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 07.12.2022 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 Luka powietrzna nad płytami gk może być. Najważniejsze żeby luki nie było między wełnami. Obniż o te 23cm bo sciskanie wełny tez nie jest wskazane bo zmniejszamy w ten sposób grubość izolacji a zgodnie ze wzorem na opór cieplny R=d/ lambda im mniejsza grubosć izolacji tym słabsze parametry termiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts