Bari12pl 05.12.2022 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2022 Dzień dobry. Mieszkam w bloku obecnie mam remont w kuchni gdzie jest obniżony sufit regipsem. Ściana przesunięta 5cm i również wykonana z regipsu. Meble kuchenne będą wykonane na wymiar. Pytanie czy zalecane jest wyprowadzenie wciągu za meble lub pod sufit. Czy poprostu w moim przypadku przewód musi iść pawlaczem na zewnątrz mebli prze kratce wentylacyjnej? Nic się nie będzie działo czy to z regipsem czy ścianą nie wiem jakaś wilgoć, grzyb itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 08.12.2022 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) wszystko zależy od układu i kubatury tego sufitu - ja 2 lodówki obok siebie i mam wyprowadzone pod sufit, ale mam tam ogromną przestrzeń ( sama kuchnia 19 m2 i 30 cm obniżonego sufitu, a ta powierzchnia jest połączona ze styczną jadalnią, która ma także duża przestrzeń). Edytowane 8 Grudnia 2022 przez Dzeus86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bari12pl 03.01.2023 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 wszystko zależy od układu i kubatury tego sufitu - ja 2 lodówki obok siebie i mam wyprowadzone pod sufit, ale mam tam ogromną przestrzeń ( sama kuchnia 19 m2 i 30 cm obniżonego sufitu, a ta powierzchnia jest połączona ze styczną jadalnią, która ma także duża przestrzeń). Dziękuję za odpowiedź. Faktycznie w twoim przypadku porównując metraż do mojej kuchni to ogromna jest. Jestem już po remoncie i ostatecznie zrezygnowałem z wentylacji sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts