Czessi 30.12.2022 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 Witam, macie doświadczenia odnośnie pianek montażowych nisko rozprężnych? Mam zamiar - jak tylko będzie kilka dni ładnej pogody - wstawić okna i drzwi.Byłem ostatnie w pewnym sklepie budowlanym by zasięgnąć informacji i polecono mi piankę pewnego producenta. Towar był niestety drogi więc wybrałem się do innego sklepu. Polecaną mi piankę mieli o kilka procent taniej ale pan sprzedawca powiedział, że to licha pianka i polecił mi innego producenta. Zacząłem nabywać pewnych podejrzeń i udałem się w jeszcze inne miejsce. Tam ponownie polecono mi jeszcze innego producenta, mówiąc, że to the best. W tymże sklepie spotkałem klienta (najprawdopodobniej z branży budowlanej) i po krótkie rozmowie stwierdził, że w piankach nie ma prawie różnicy i każda gdzieś powyżej 18 zł jest dobra, niezależnie od producenta. Co wy na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 30.12.2022 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 Witam, macie doświadczenia odnośnie pianek montażowych nisko rozprężnych? Mam zamiar - jak tylko będzie kilka dni ładnej pogody - wstawić okna i drzwi. Byłem ostatnie w pewnym sklepie budowlanym by zasięgnąć informacji i polecono mi piankę pewnego producenta. Towar był niestety drogi więc wybrałem się do innego sklepu. Polecaną mi piankę mieli o kilka procent taniej ale pan sprzedawca powiedział, że to licha pianka i polecił mi innego producenta. Zacząłem nabywać pewnych podejrzeń i udałem się w jeszcze inne miejsce. Tam ponownie polecono mi jeszcze innego producenta, mówiąc, że to the best. W tymże sklepie spotkałem klienta (najprawdopodobniej z branży budowlanej) i po krótkie rozmowie stwierdził, że w piankach nie ma prawie różnicy i każda gdzieś powyżej 18 zł jest dobra, niezależnie od producenta. Co wy na to. hmm , to jeszcze się nie zorientowałeś, że "handlowcy" zawsze polecają ten towar na którym mają największą marżę , to wszędzie tak działa... mam zasadę kupując np. w aptece, że zawsze proszę aptekarza o towar z mniejszym marketingiem (czytaj z większą marżą) a bardziej skuteczny, tylko się zawsze uśmiechają. Tak to niestety funkcjonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czessi 30.12.2022 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 może w aptece tak, ale w marketach budowlanych lub tym bardzie w małych sklepach nie. Każda sroka swój ogon chwali.Niestety nadal nie wiem na co się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 30.12.2022 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 może w aptece tak, ale w marketach budowlanych lub tym bardzie w małych sklepach nie. Każda sroka swój ogon chwali. Niestety nadal nie wiem na co się zdecydować. A według Pana, do czego służy pianka PUR w montażu okien? Do czego i jak Pan chce jej użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.12.2022 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Jakimś zagrożeniem są jedynie pianki tanie, takie poniżej 20zł a teraz w sklepie to pewnie już min 25zł, bo nie wiadomo co w nich siedzi. To zwykle producent "no name" z jakąś marketingową naklejką. Wybierz jakąś piankę znanej firmy,, np. Soudal, Tytan, Ilbruck. Szczególnie te dwie pierwsze marki znajdziesz w zwykłych sklepach i wybierz je w wersji najbardziej klasycznej. Wszelki eksponowane dopiski typu do PCW, okna i drzwi, niskoprężna, dźwiękoszczelna itp to marketing. Podałem nazwy, bo takie kluczenie z określeniami "pewnej firmy" do niczego nie zaprowadzi i brzmi sztucznie (zwłaszcza z niedozwolonymi awatarami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 05.01.2023 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 MiroMirek i Finlandia świetnie to podsumowali. Ja szedłem ścieżką - uznany producent, dobra/tania linia produktowa i się nie zawiodłem. Z tanimi piankami bywa różnie. Przerobiłem naście marek przy wykonywaniu ocieplenia etc. - różnice są, ale żadne wielkie. Jedna puszka wydajniejsza, druga szybciej wiązała, trzecia tańsza etc. Z tanich marek - Tiger. Nie zawiodłem się na niej. Jak możesz kupić taniej, to myślę że warto. Poza tym często stosowałem Soudala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts