Wojteek88 04.01.2023 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Witam. Kupiłem mieszkanie, na ścianach były tapety. Obecnie trwa remont, podczas którego tapety zostały usunięte. W sypialni po zerwaniu tapet, w rogu ściany w której jest okno i która sąsiaduje ze ściana za która jest szyb windy, zaobserwowałem ciemne przebarwienia. Wyglądają raczej na stare ślady. Plan jest taki by odgrzybić to miejsce, wyrównać ścianę szpachlą i pomalować. Mój fachowiec prowadzący remont twierdzi ze dobrą opcją byłoby położenie płyty GK na tej scianie na której widać przebarwienie, by mieć pewność ze czarne plamy nie wyjdą i dodatkowo ocieplić to miejsce w ten sposób. Czy położenie płyty GK wg Was to dobry pomysł? Z góry dzięki za pomoc. W załącznikach zdjęcia jak to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 05.01.2023 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 W jaki sposób położenie GK ma ocieplić te miejsce? GK to kamuflowanie problemu, a nie jego rozwiązanie. Niestety by było tanio, to raczej tak jak piszesz - zakryć problem (do czasu). Może warto skontaktować się z wspólnotą/spółdzielnią skąd problem i czy mogą pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.01.2023 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 Niestety to przemarzanie ściany, i przykrywanie tego czymkolwiek to "pudrowanie pryszcza". Bardzo często występujący problem w tych miejscach, jeśli nie przemarzanie to hałas.To co proponuje przedmówca to też rozwiązanie - jednak na taką inwestycję musi zgodzić się wspólnota, dodatkowo nie wiadomo czy jest miejsce a jak pamiętam to z ociepleniem tego miejsca musi zgodzić się straż pożarna i dodatkowa ekspertyza umożliwiająca użycie produktu powodującego zadymienie( bo nie rozprzestrzeniającego ogień) w szybie windy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 09.01.2023 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 Tak jeszcze sobie pomyślałem, że rozwiązaniem, które sam możesz wykonać to ogrzewanie tego miejsca by uniknąć wilgoci/mrozu - załóż matę grzejną na ścianę i przykryj odpowiednim do ogrzewania tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts