Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przebarwienie w rogu ściany - mieszkanie

Wojteek88

Recommended Posts

Witam. Kupiłem mieszkanie, na ścianach były tapety. Obecnie trwa remont, podczas którego tapety zostały usunięte. W sypialni po zerwaniu tapet, w rogu ściany w której jest okno i która sąsiaduje ze ściana za która jest szyb windy, zaobserwowałem ciemne przebarwienia. Wyglądają raczej na stare ślady. Plan jest taki by odgrzybić to miejsce, wyrównać ścianę szpachlą i pomalować. Mój fachowiec prowadzący remont twierdzi ze dobrą opcją byłoby położenie płyty GK na tej scianie na której widać przebarwienie, by mieć pewność ze czarne plamy nie wyjdą i dodatkowo ocieplić to miejsce w ten sposób. Czy położenie płyty GK wg Was to dobry pomysł? Z góry dzięki za pomoc. W załącznikach zdjęcia jak to wyglada.

76057A18-5BEE-4C42-AEDA-5D5C65982B2A.jpg

ECFD9EF8-DA04-4EFF-880F-ECDE5BBDF42C.jpg

Niestety to przemarzanie ściany, i przykrywanie tego czymkolwiek to "pudrowanie pryszcza".

Bardzo często występujący problem w tych miejscach, jeśli nie przemarzanie to hałas.

To co proponuje przedmówca to też rozwiązanie - jednak na taką inwestycję musi zgodzić się wspólnota, dodatkowo nie wiadomo czy jest miejsce a jak pamiętam to z ociepleniem tego miejsca musi zgodzić się straż pożarna i dodatkowa ekspertyza umożliwiająca użycie produktu powodującego zadymienie( bo nie rozprzestrzeniającego ogień) w szybie windy.