Kaizen 03.03.2023 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 (edytowane) G13 - poza szczytem masz 67% godzin w tygodniu zimowym. 18% i 15% w szczytach. G12as - jest mniej więcej 52%/48% tanio/drogo (zakładam że as weekendy ma całe tanie) Tanio masz w G12as niby tylko 33% czasu. Tylko, że "drogo" w G12as = G11. Tanio sam prąd nie jest teraz zauważalnie tańszy (nie wiem, czy u wszystkich sprzedawców) - ale dystrybucja robi różnicę. Oczywiście trzeba sprawdzić wszystkie składniki i policzyć Edytowane 3 Marca 2023 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skystar 03.03.2023 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Tauron zdaje się nie oferuje G12as - zresztą przy pompie puszczonej na samopas nie wiem czy by się sprawdziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.03.2023 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Tauron zdaje się nie oferuje G12as - zresztą przy pompie puszczonej na samopas nie wiem czy by się sprawdziła Kliknij w linka w #19 Żaden dystrybutor ani sprzedawca się nie chwali - ale każdy dystrybutor ma obowiązek oferować taką taryfę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skystar 03.03.2023 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 a to Ci niespodzianka - byłem na tej stronie.... myślałem, że strona zastąpiła już nieistniejącą z G12as - Kaizen - dzięki - czyli po szybkim przeglądnięciu oferty - za 1kWh nie wyżej niż dla G11. Tylko jeszcze jak to wygląda w przypadku prosumenta (mi nie pokryje PV całego zużycia na sezon) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.03.2023 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 a to Ci niespodzianka - byłem na tej stronie.... myślałem, że strona zastąpiła już nieistniejącą z G12as - Kaizen - dzięki - czyli po szybkim przeglądnięciu oferty - za 1kWh nie wyżej niż dla G11. Tylko jeszcze jak to wygląda w przypadku prosumenta (mi nie pokryje PV całego zużycia na sezon) Prosument nie może wybrać G12as (ani zmienić sprzedawcy ee, ani dostać dopłaty do ogrzewania prądem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skystar 03.03.2023 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 o - i czar prysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts