Martin386 07.01.2023 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 Witam wszystkich na forum:) Z forum udało mi się pozyskać wiele użytecznych informacji, jednak tym razem nie obejdzie się bez postu Otóż mamy dylemat, jak podejść do tematu aranżacji parteru. W projekcie mamy układ taki jak na pierwszym zdjęciu nr 1: Zastanawiamy się czy nie zamienić kuchnię z salonem aby salon był połączony z jadalnią (moja przeróbka projektu w drugim załączniku), aby powstała jedna duża, reprezentacyjna przestrzeń. Z drugiej strony, pierwsza koncepcja posiada salon trochę schowany za kominkiem, tworząc na parterze 2 strefy - kuchnia + jadalnia a po drugiej stronie kominka salon. Chętnie poczytam Wasze przemyślenia, argumenty za i przeciw itp... Wrzucam jeszcze zdjęcie poglądowe, gdzie pomieszczenia opisane są zgodnie z wariantem pierwszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2023 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 po przeróbkach kominek jest w zasadzie niezbyt widoczny z kanapy i stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin386 09.01.2023 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 Tak, racja. Mam taką obawę, czy sens ma rozwiązanie że kominka nie będzie widać z kanapy. Cóż, będzie tzreba zaopatrzyć sie w kartony i poukładać je w miejscach mebli i szafek . Generalnie nie daje mi spać dylemat, czy iść w kierunku kuchnia + jadalnia w wspólnej części i salon trochę oddzielony czy układ salon + jadalnia i trochę z boku kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2023 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 dla mnie słowo reprezentacyjny wyklucza obecność kuchni, która jest pomieszczeniem/strefą roboczą. Kuchnia jako główny element strefy dziennej dałaby rade, jeśli organizujecie spotkania towarzyskie na którym zaproszeni goście gotują wspólnie. Ale tu już kwestia jak spędzacie wolny czas, jak planujecie korzystać z salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts