Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie o fundamenty betonowe

onalswina

Recommended Posts

Mam pytanie, zastanawiałem się, czy ktoś tutaj może mieć jakiś wgląd. Mój brat interesuje się boksem i chce zainstalować ciężką torbę w piwnicy domu naszej mamy.

Czy przykręcenie ciężkiego worka do betonowego fundamentu i częste używanie stwarza ryzyko uszkodzenia samego fundamentu? Takie jak poniżej. I czy byłby jakiś sposób na zmniejszenie prawdopodobieństwa wyrządzenia szkód?

Mam pytanie, zastanawiałem się, czy ktoś tutaj może mieć jakiś wgląd. Mój brat interesuje się boksem i chce zainstalować ciężką torbę w piwnicy domu naszej mamy.

Czy przykręcenie ciężkiego worka do betonowego fundamentu i częste używanie stwarza ryzyko uszkodzenia samego fundamentu? Takie jak poniżej. I czy byłby jakiś sposób na zmniejszenie prawdopodobieństwa wyrządzenia szkód?

Też jestem ciekaw jak się rozwinie dyskusja...

Czy przykręcenie ciężkiego worka do :spam: betonowego fundamentu i częste używanie stwarza ryzyko uszkodzenia samego fundamentu? Takie jak poniżej. I czy byłby jakiś sposób na zmniejszenie prawdopodobieństwa wyrządzenia szkód?

I got this,..

Edytowane przez finlandia
spam

Jak chcesz worek do fundamentu mocowac ? Na wieszaku.?? Poprostu zawies go na chemi i tyle co moze sie stac od parudziesieciu kilo? Nic...wiesza sie nieraz duzo ciezsze rzeczy na fundamentach. A jak sie obawiasz zawies na stropie i po problemie

Na nim to i "tone" powiesisz bez wiekszego problemu

• Like 1

• 2 months później...

Cześć; Przejdę do sedna. Za kilka lat chcę wybudować własny dom. Szukam tego minimalistycznego klimatu, jak najbardziej samowystarczalnego (słońce, wiatr, woda itp.) dodanie podłogi na zewnątrz). Gdybym miał podać wymiary, powiedzmy 30'x40'x15' na poziomie gruntu i 10' w głąb ziemi. Szukam więcej pomysłów niż jednej konkretnej odpowiedzi. Jestem dość naiwny, ponieważ mam 26 lat i nigdy wcześniej tego nie robiłem lol VidMate .

Gdzie byłoby dobre miejsce do zbudowania tego w Ameryce Północnej, gdybym był dobry, aby wykopać studnię i potencjalnie mieć gówniany internet i przejść na emeryturę

Ile BARDZO kosztownego materiału na stadion kosztowałoby wykopanie dziury, aby mieć małą piwnicę, a następnie wylanie betonowej podłogi i uformowanie betonowych ścian (idk, 9 cali grubości, i jestem w porządku z wypełniaczem) - zignoruj ​​dach

Czy masz jakieś rekomendacje, gdzie mogę szukać? Proces budowy domu wydaje się bardzo szeroki przy niewielkich zasobach

Wielkie dzięki!

Edytowane przez lekhanani
  • Like 1