KUBEK1978 15.01.2023 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Witam, chce rozwiązać jeden problem. Jeśli szczelnie "zafoliuje" poddasze to gdzie ta para będzie miała ujście ? (bo z łazienki to wentylacją) ale w innych pomieszczeniach ??? nie robię reku, czy mam zrobić obowiązkowo wentylacje w każdym pomieszczeniu ??? Albo zrobić takie w wełnie przestrzenie żeby szło do góry i na szczyt do kalenicy to co się zbierze między folią i płytą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.01.2023 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 czy mam zrobić obowiązkowo wentylacje w każdym pomieszczeniu ??? Oczywiście, że tak. I to nie tylko dlatego, że rozporządzenie w sprawie WT tego wymaga. § 147. [...] 2. Wentylację mechaniczną lub grawitacyjną należy zapewnić w pomieszczeniach przeznaczonych na pobyt ludzi, w pomieszczeniach bez otwieranych okien, a także w innych pomieszczeniach, w których ze względów zdrowotnych, technologicznych lub bezpieczeństwa konieczne jest zapewnienie wymiany powietrza. Chyba chcesz mieć czym oddychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 16.01.2023 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 ja tez z frakcji "niedzisiejszych" z wentylacja grawitacyjna. Kubek chyba miales na mysli, czy w pomieszczeniach poza lazienka robic wywiew. Generalnie rob jak w projekcie. Ja mam na poddaszu komin wentylacyjny w lazience i i wywiewke z kominkiem z garderoby. W pokojach nie ma wywiewu, tylko nawiew - oknami czy tam nawiewnikami (ktore mi wszyscy odradzali, wiec na razie ich nie mam i bede uzywal mikrowentylacji). Powietrze ma isc od sypialni do pomieszczen mokrych/brudnych i na zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 23.01.2023 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 To znaczy jak szczelnie ?Chcesz zastosować inną folię niż paraprzepuszczalną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts