cinek02 16.01.2023 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Witam, jestem na etapie wyboru surowca garażu dwustanowiskowego 35 m2 ocieplonego tynkowanego z dachem dwuspadowy. Wycena, którą otrzymałem od producentów garaży z blachy bądź z płyty warstwowej to ok 50-60 tys. zł (w tym orynnowanie, brama segmentowa, drzwi, okno oraz montaż).Cena mnie troszkę przeraziła, więc zastanawiam się czy w tej cenie nie udałoby się wykonać murowanego. I tu moje pytanie, czy ostatnio nie budował ktoś podobnego garażu, jak to wyszło cenowo, materiał i robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 18.01.2023 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 Co prawda nie 35 m2, ale 60-70m2 w 2019 r. 100 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho1719503347 20.02.2023 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 ... ja na wiosnę przymierzam się do blaszaka 4.5x6.5 lekko podwyższonego o jakieś 30 cm (elegancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 20.02.2023 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 za 60tyś murowany już postawisz. Kwestia też tego jak porządny będzie fundament. Sąsiad ostatnio konczyl garaż i wyszlo go niecale 30tyś (40m2) ale fundament mial wylany razem z domem kilka lat wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek82r 20.02.2023 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 Jestem na tym samym etapie, wybor technologii garazu do 35m2. Moje wyceny rowniez na 50-60tys, blizej 60tys oczywiscie podloze czyli plyta lub stopy fundentowe i kostka po mojej stronie... Czy metoda tradycyjna nie wyjdzie czasem taniej i solidniej? Jednak co murowany to murowany a nie plyta warstwowa kilka cm... Czy orientujecie sie, czy na zgloszenie mozna dokleic taki garaz do 35m2 na zgloszenie do istniejacego zamieszkalego domu czy musi to byc obiekt wolnostojacy? Jesli tylko wolnostajacy to jaka odleglosc od domu takiego garazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asafa 15.03.2023 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 Jestem dokładnie na tym samym etapie. Garaż z płyt warstwowych już odrzuciłem ze względu na niedorzeczne koszty w mojej ocenie (około 60000 zł). Byłem niemal zdecydowany na garaż szkieletowy, ale zacząłem się zastanawiać nad murowanym i w obliczu dzisiejszych cen za drewno, nie wiem czy to przypadkiem nie wyjdzie porównywalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 16.03.2023 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 Jesli tylko wolnostajacy to jaka odleglosc od domu takiego garazu? Nie ma chyba przepisów, które by o tym stanowiły. Gdy ja zgłaszałem budowę garażu to moje Starostwo interesowały jedynie odległości od granicy. U mnie jest 2,5 m między domem a garażem. Zrób tak, żebyś miał wygodnie przejść, przejechać taczką, przenieść coś o większych gabarytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel_26 12.04.2023 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Witam, Ja również jestem na etapie wyboru surowca pod budowę garażu ok 35 m z płaskim dachem i aktualnie rozważam garaż z płyty warstwowej styropianowej gr. 5 cm lub garaż murowany w technologii tradycyjnej . Koszt garażu z płyty warstwowej ok 55 k zl na gotowo (w tym orynnowanie, brama segmentowa, drzwi, okno , transport oraz montaż) bez fundamentów. Udało mi się również znaleźć wycenę z Zimmermann - Hause na ok 80 k za garaż dwustanowiskowy wraz z płyta fundamentową https://www.zimmermann-haus.pl/promocje/87-garaze-i-wiaty/362-garaz-dwustanowiskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek02 09.05.2023 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Zimmermann dobra opcja, ale niestety wykonują garaż tylko wtedy jak zamówisz też dom Mam jeszcze pytanko o zbrojenie płyty fundamentowej gr.15 cm. Mam siatki zbrojeniowe fi10 15x15cm, zbroić górę i dół płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts