akuma101 17.01.2023 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2023 Szukam pomysłów na aranżację tego salonu. Jednym z pomysłów jest przesunięcie drzwi wejściowych do mniejszej sypialni, bliżej balkonu tak aby nie wychodzić wprost do aneksu. Deweloper jeszcze nie postawił w sumie ścian działowych więc biorę pod uwagę również jakieś modyfikacje lub przesunięcie ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.01.2023 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 (edytowane) Przeniosłabym ciąg kuchenny i zlew podłączyła do odpływu prysznica. Oczywiście wówczas tylko płyta indukcyjna. I trzeba byłoby pociągnąć rurą wentylację (czerwona linia) jak najbliżej aneksu. Jak się da to można w suficie podwieszanym zamaskować i wyprowadzić nad samą płytę. Nieco powiększyłam sypialnię aby zmieściło się więcej szaf. W sypialni dziecka trzeba przenieść kaloryfer albo pod okno gdzie jest biurko albo na drugą stronę drzwi (między drzwiami a szafą). Albo zrobić ogrzewanie podłogowe w całym mieszkaniu i olać kaloryfery, które bardzo przeszkadzają w aranżacji. Kanapa oddzielona częściowo od aneksu ażurowym regałem. Stół okrągły. Edytowane 18 Stycznia 2023 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuma101 19.01.2023 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Przeniosłabym ciąg kuchenny i zlew podłączyła do odpływu prysznica. Oczywiście wówczas tylko płyta indukcyjna. I trzeba byłoby pociągnąć rurą wentylację (czerwona linia) jak najbliżej aneksu. Jak się da to można w suficie podwieszanym zamaskować i wyprowadzić nad samą płytę. Nieco powiększyłam sypialnię aby zmieściło się więcej szaf. W sypialni dziecka trzeba przenieść kaloryfer albo pod okno gdzie jest biurko albo na drugą stronę drzwi (między drzwiami a szafą). Albo zrobić ogrzewanie podłogowe w całym mieszkaniu i olać kaloryfery, które bardzo przeszkadzają w aranżacji. Kanapa oddzielona częściowo od aneksu ażurowym regałem. Stół okrągły. O ciekawy pomysł - na to nie wpadliśmy w sumie. Podoba mi się opcja umiejscowienia kanapy i wykorzystania tej ściany pod TV. Jest tylko w tym całym koncepcie jeden problem - okno przy kuchni jest wysokie, aż do podłogi... generalnie wszystko jest na takim etapie, że ścianki działowe wogóle nie są postawione więc można by było pomyśleć o przearanżowaniu całego układu i wykorzystaniu np większej łazienki jako głównej. Tylko wtedy mam problem z podziałem sypialni. Może masz na to jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.01.2023 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 nie, kombinowałam nad innym układem sypialni ale nic sensownego nie wychodziło. okno do ziemi można zabudować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomidorex 30.01.2023 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) Warto skonsultować się z projektantem wnętrz, ja mogę polecić [spam] Edytowane 30 Stycznia 2023 przez Elfir reklama na forum jest płatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts