Jacek A 20.01.2023 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Witam,jaki wybrać czujnik ruchu sterujący oświetleniem korytarza? Mam przygotowane wyjścia w puszkach na ścianie, pod sufitem, na wysokości 2,3m. Czyli najlepiej dopuszkowy, ale tak, aby był skierowany lekko w dól lub detekcje miał w dół.Ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii? J. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Jacek A czujnik ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 20.01.2023 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Bez rzutu korytarza to ciężko cokolwiek doradzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.01.2023 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Chyba lepszy zintegrowany z lampą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.01.2023 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Stosowane dość powszechnie mieszczą się przez "oczko oświetlenia " patrząc w dół na korytarz lub w bok przeciwlegle jakichkolwiek drzwi( widzą ruch za drzwiami).Mam zamontowane 3 sztuki, sprawdzają się od lat i nie ma z nimi najmniejszego problemu. W przypadku zamontowania za płytą, w puszce czy ścianie nie działa czujnik zmierzchowy....za szybą idealnie(słabo działa zamontowany za lustrem)Jeśli szukasz to model z triakiem (nie z optoelektroniką) bo tylko tak przełączysz nowoczesne źródło światła.https://neoled.com.pl/radarowy_czujnik_ruchu_d_3407_pawbol.html?gclid=Cj0KCQiAlKmeBhCkARIsAHy7WVvFPYYtyKt-fgMM2TLVjuIWoPk0v4VPXRkVBizZbtXnQaV-rG-9BAoaAsceEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.01.2023 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Tak przejrzałem i jest tego naprawdę dużohttps://allegro.pl/oferta/czujnik-ruchu-mikrofalowy-16w-funkcja-korytarzowa-8266785187?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=Tutaj jest fajna oferta - widać że technika poszła znacząco do przodu a ten dodatkowo jest znanej firmy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek A 23.01.2023 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Rzut korytarza (p. pokoju). Zaznaczyłem puszki z przeznaczeniem na czujki ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek A 23.01.2023 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Chyba lepszy zintegrowany z lampą . Mam już zrobione puszki, gdzie chcę wmontować czujki - chciałbym je wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts