Czessi 22.01.2023 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Witam, mam pytanie. Czy można położyć na styropian lekki tynk bez siatki. Czyli styropian przetrzeć klejem do styropianu a na to nałożyć cienką warstwę tynku - chodzi o tynk gładki (czy jak tam to się nazywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 23.01.2023 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 To Ci popęka przynajmniej na łączeniach płyt styropianu.Poza tym klej z siatką zapewnia też większą twardość ale może na tym Ci nie zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czessi 24.01.2023 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 To styropian tak mocno pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.01.2023 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Wszystko pracuje, nawet stal & szkło. Ważny jest rząd wielkości.Na szybko z netu: Styropian z kolei ma współczynnik rozszerzalności linowej 5-7 x 10-5 [1/K], co w praktyce oznacza, że pod wpływem zmian temperatury kurczy się i rozszerza na elewacji. Stabilność wymiarowa DS, przy temperaturze do 70°C może wynosić do 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 30.01.2023 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Chłopie, daj siatkę i masz spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanijsena 12.04.2023 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 (edytowane) Remontuję warsztat i muszę załatać małą dziurę w płycie gipsowo-kartonowej. Jest nieco mniejszy niż pięść. Nie martwię się zbytnio o ogólny wygląd, ponieważ znajduje się blisko podłogi i zostanie schowany za szafką, gdy wszystko się połączy. Kiedyś miałem rolkę siatkowej taśmy do płyt kartonowo-gipsowych, ale poszło MIA i naprawdę, naprawdę nie chcę kupować zupełnie nowej rolki na małą dziurę, która nawet nie będzie zauważalna w wielkim schemacie rzeczy https://9apps.ooo/ . Zastanawiam się, czy mogę po prostu użyć taśmy maskującej lub malarskiej, czy też jest coś innego, czego mogę użyć, aby pomóc w nałożeniu na to tynku? Jak powiedziałem, zamierzam go pomalować i postawić przed nim szafkę, więc moim głównym zmartwieniem jest po prostu uszczelnienie dziury przed malowaniem. Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez wanijsena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts