Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekuperator firmy Prodmax - opinie

Recommended Posts

Witajcie

Szukam opinii oraz opisu doświadczeń użytkowników rekuperatorów marki PRODMAX ale bezskutecznie. W ogóle praktycznie nie można takich informacji znaleźć. Czy może jest tutaj jakiś szczęśliwy (lub nieszczęśliwy :-)) posiadacz rekuperatora tej marki? Bardzo byłyby przydatne jakieś doświadczenia / opinie.

Mam zaproponowaną wersję AIR EXPERT 600 V EPP CLASSIC. Niestety tutaj wymiennik nie jest entalpiczny a taki bym wolał.

Macie pomysł na ew. jakąś alternatywę w normalnej cenie poza polską marką na "T"? Chciałbym z odzyskiem wilgoci.

Pozdrawiam

O tej wydajności alternatywa dla marki na T, to marka na W - czyli Wanas.

Będąc na tym forum dość długo, widzę, że to co jest tanie ostatecznie jest drogie. NIe wiem co to za marka - może jest nawet spoko, ale niestety ciężko jest zrobić wysokiej jakośi produkt w niskiej cenie. Marki wschodzące próbują, ale zawsze mają jakieś choroby wieku dziecięcego, a jak już produkt staje się dojrzały, to cena zaczyna rosnąć.

• Like 1

Rekuperator poskładany jest markowych komponentów.

Natomiast automatyka to produkt firmy zewnętrznej.

Ja zalecam omijać z daleka takie kombinacje.

Wystarczy, że firmy zerwą współpracę i zostajesz bez wsparcia.

Swoją drogą analogicznych komponentów i automatyki używa O3OZONE.

Funkcjonalność ta sama - kwestia estetyki i ceny.

• Like 1