malwinkakubus 25.01.2023 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Zrobiłem ściany gk, łączenia uniflotem z flizelina. postanowiłem 2 razy przejechać to gotowa masa Megaron Super finish - w calosci. Płyty gk dość długo leżały w garażu i przed gładzią zagruntowalem je. 50 proc woda + 50 proc grunt. Po wyschnięciu są dziury-pekniecia.Czym to jest spowodowane? Zła masa, niepotrzebny podkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.01.2023 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Szanowny Panie,Przyczyny powstawania pęknięć mogą być różnorodne. Przydatne będą dodatkowe informacje/zamieszczenie zdjęć na forum, aby ocenić źródło problemu i zaproponować działania naprawcze. Czy płyty zostały zamontowane na konstrukcji, czy też przyklejone bezpośrednio do ścian? Czy dziury i pęknięcia pojawiają się wyłącznie na styku płyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikardenz 04.05.2023 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2023 (edytowane) Wyrównuję niektóre obszary okna otynkowanego cementem tynkiem gipsowym, ale nie jest to schnięcie twarde jak skała, jak miało to miejsce w przeszłości. Położyłem około 2mm-3mm grubości. Wysycha, jest miękki i pudrowy i bardzo łatwo „wbić w niego paznokieć”. Suszy się około 15 godzin i zmienia kolor z beżowego na jasny kremowy 10.0.0.0.1 192.168.1.254 . Jedyne, co tym razem zrobiłem inaczej, to utrzymywałem mieszaninę przy życiu znacznie dłużej niż zwykle, stale dolewając więcej wody, gdy wysychała w pojemniku. Nie jestem pewien, czy miałoby to jakikolwiek wpływ na to, jak się leczy? A może po prostu muszę dać mu więcej czasu na utwardzenie, mimo że zmienia kolor? TIA. Edytowane 5 Maja 2023 przez pikardenz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.05.2023 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 .......Jedyne, co tym razem zrobiłem inaczej, to utrzymywałem mieszaninę przy życiu znacznie dłużej niż zwykle, stale dolewając więcej wody, gdy wysychała w pojemniku. Nie jestem pewien, czy miałoby to jakikolwiek wpływ na to, jak się leczy? A może po prostu muszę dać mu więcej czasu na utwardzenie, mimo że zmienia kolor? TIA. Zaprawa wiązała twardniejąc a Ty zamiast rozrabiać ją mniejszymi partiami tak abyś mógł ją zużyć to dolewałeś wody utrzymując ją niby w kondycji :D:D:D i jeszcze się dziwisz że nie jest twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts