gryziciel 26.01.2023 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 witam, pytanie jak w tytule - robiliście wentylacji tej nory pod schodami czy nie i jest ok? mam schowek pod schodami w kształcie L o ramionach 100x130cm (tu rysunek). W projekcie jest wentylowany - mam otwór w stropie na rurę spiro i wywiewkę na dachu, ALE: 1) jest to trochę skomplikowane, bo ten otwór w stropie jest zaraz obok otworu w stropie pod kominem (komin stoi na stropie), wiec kominkarz może będzie marudził, ze jak to teraz odizolować ORAZ2) projekt NIE przewidział wentylacji ocieplonego mini-stryszku pod dachem, gdzie będę trzymał parę gratów i gdzie jest wyłaz dachowy, wiec może sensowniej byłoby wywiewkę na dachu użyć do wentylacji tego stryszku, a nie schowka. alternatywnie mógłbym dać kratkę na ścianie schowka gdzie zaznaczyłem na niebiesko, no ale z niej ciągu by nie było. Schowek ma mieć drzwi ażurowe - takie szczebelkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 30.01.2023 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Ja nie mam. Mieszkam drugą zimę i nic się nie dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2023 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Ja mam mniejszy schowek pod schodami, z podciętymi drzwiami. Często się tam wchodzi (spiżarka), więc samo otwarcie drzwi i ruch człowieka wywołuje wymianę powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts