Żółtodziób88 01.02.2023 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Jako kompletny żółtodziób pochopnie powierzyłem ekipie naciągaczy wykonanie instalacji wod-kan. Dopiero teraz uświadomiłem sobie, że poza rurami kanalizacji rozłożyli w piachu również rury instalacji wodnej. Poczytałem nieco i zdaje mi się, że jest to fatalne rozwiązanie i instalacja wodna powinna zostać rozprowadzona dopiero po chudziaku i styropianie. Czy te rurki są jeszcze do uratowania? Tzn. czy można odkopać i wykorzystać później ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.02.2023 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2023 Tu masz chyba tylko zimną wodę? To nie ma problemu. To CWU trzeba dobrze zaizolować od gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żółtodziób88 02.02.2023 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2023 Ciepłą też rozłożyli, wszystko już zakopane, ale wciąż przed wylaniem chudziaka. Stąd moje pytanie, czy po odkopaniu i rozłączeniu wszystkiego będzie można wykorzystać ponownie te rury? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.02.2023 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2023 po odkopaniu i rozłączeniu wszystkiego będzie można wykorzystać ponownie te rury? Rury tak. Tylko czy warto tyle kopać dla stu czy dwustu złotych? Jak mieszkałem w bloku to i kształtki "spółdzielniany" hydraulik rozwiercał - ale jak to będzie pod wylewką i ewentualna naprawa to spora demolka, to bym tak nie rzeźbił. Rury bym zostawił i zimną wodę puścił w nich. A do ciepłej wody i cyrkulacji położył nowe w połowie termoizolacji podłogi. Albo trochę wyżej - jak dajesz 20cm to tam, gdzie idą rury dałbym na chudziaka 10cm, potem 3cm na rury (bo łatwiej ciąć na wylot, niż bruzdować) i 7cm na wierzch - czyli od chudziaka będzie 10cm a od wylewki 7cm termoizolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts